ASC’75 neemt punten mee uit Ee · Foto('s):

ASC’75 neemt punten mee uit Ee

zondag 09 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober stond voor ASC de uitwedstrijd in Ee tegen Oostergo op het programma. Om half 3 werd er afgetrapt, en in de beginfase leek het ASC dat het initiatief nam, en dat ten aanval trok. Een daadkrachtiger ASC maakte het Oostergo knap lastig, en de thuisploeg probeerde dit met fysiek hard spel in te dammen.

De mannen uit Augustinusga en Surhuizum waren echter voetballend op dat moment beter, en de 0-1 van Han Zwart in de tiende minuut was dan ook niet onverdiend. Vijf minuten later lag de bal weer in het net achter de doelman van Oostergo, maar helaas voor ASC werd deze treffer afgekeurd wegens vermeend buitenspel. ASC hield nog tot de 25e minuut een overwicht, maar langzaamaan zakte het voetballend weg naar hetzelfde niveau als de thuisclub, maar dan zonder hetzelfde wangedrag te vertonen (laten we het maar bij deze woorden houden).

Tot aan de rust bleef de 0-1 voor ASC op het bord staan, en kon en ieder zich opmaken voor een, op voorhand, ‘pittige’ tweede helft. Oostergo leek de thee beter te hebben verteerd dan ASC, gezien het overwicht dat het in de openingsfase van de tweede helft ten toon spreidde. De uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker was er na 50 minuten, Oostergo kreeg een strafschop, maar deze middag was ASC-doelman Dennis Kolthof een ware plaag voor de ‘Eesters’ en deze penalty werd door hem gepareerd.

De wedstrijd bleef vooral spannend en niet al te best. Oostergo probeerde van alles, maar ASC bleef, mede door uitstekend keeperswerk, overeind en was uit een vrije trap van Tamme de Boer, die de bal uiteen zag spatten tegen de paal, zelfs heel dicht bij de 0-2. In de slotfase kwamen er nog 1 of 2 kansjes voor ASC, maar het was pas ver in blessuretijd toen Tamme de Boer de wedstrijd besliste door op fraaie wijze de 0-2 te maken, door de defensie van Oostergo te kijk te zetten en met een ‘puntertje’ de doelman kansloos te laten.

Al met al was het een zeer matige wedstrijd, waarin Oostergo op basis van de 2e helft misschien wel een puntje verdiend had, maar door een redelijk eerste half uur en een zeer goed optreden van de doelman, nam ASC de punten mee naar huis. Volgende week zaterdag 15 oktober krijgt ASC Twijzel op bezoek, op sportpark Easterbuorren is de aftrap om 14.00 uur.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.