BCV op herhaling bij ’t Fean ‘58 · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

BCV op herhaling bij ’t Fean ‘58

zondag 02 december 2018

Drie weken geleden verloor ’t Fean ’58 met 0-2 van BCV in de eerste knock-outronde van de bekercompetitie. Zaterdag stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar. Nu voor de reguliere competitie. Weer stond na 90 minuten de 0-2 stand op het scorebord in een vrijwel identieke wedstrijd. Met in de eerste helft twee ploegen, die elkaar in evenwicht hielden, waarbij de bezoekers in het tweede bedrijf ook nu de bovenliggende partij waren.

De ploeg van de jonge ambitieuze trainer Jasper Bouma verkeert momenteel in een flow en is de trotse koploper in de tweede klasse. Na de winst op de kampioenskandidaten Leeuwarder Zwaluwen en Blauw Wit ’34 volgde afgelopen week een 2-1 winst op eersteklasser Balk in de derde ronde van de bekercompetitie.

Door de afwezigheid van Jelte Bottema moest er wat gehutseld worden in de opstelling. Rene Mellema begon nu voorin. “Om meer snelheid te krijgen op de linkerkant. En dat pakte goed uit”, legde Minno van der Werff uit, die bij afwezigheid van Mark Bosma de eindverantwoordelijke was.

De wedstrijd tussen de beide ploegen kwam eigenlijk nooit echt los. Het was een typische 0-0 wedstrijd met aan beide kanten weinig mogelijkheden. De enige kans in de eerste helft was voor BCV, maar Harmen Vlietstra schoot in het zijnet. De talentvolle aanvaller beleefde een moeilijke middag. Hij werd de gehele wedstrijd geschaduwd door Wibo van der Werff, die hem geen meter ruimte gaf. “Dat was mijn opdracht”, liet de jonge ’t Fean verdediger weten, die sterk speelde en zijn tegenstander geen kans gaf.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door twee strafschoppen. Bij beide was Vlietstra betrokken. De eerste nadat hij bij een hoekschop in het strafschopgebied werd vastgehouden. “Het was gewoon een duel, zoals zo vele in een wedstrijd”, vond Wibo van der Werff. “Ik zat goed in de wedstrijd en dan is zijn strafschop toch frustrerend.” De tweede penalty kwam na een overtreding van doelman Jelmer van der Meer. Invaller Yorn Sikkenk haalde beide keren de trekker over.

Minno van der Werff vond dat zijn team wel een punt had verdiend. “BCV speelde vandaag als koploper niet overtuigend. Zonder strafschoppen was er niet gescoord. Wij speelden als team goed en lieten opnieuw zien dat we goed mee kunnen in deze klasse.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.