Droomstart voor ’t Fean ’58 tegen SC Stiens · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Droomstart voor ’t Fean ’58 tegen SC Stiens

zondag 03 februari 2019

’t Fean ’58 is met een 5-0 overwinning op SC Stiens het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Het was tevens een droomstart voor interim-trainer Johan Wijnsma, de vervanger van Mark Bosma, die door een knieoperatie een tijdje aan de kant staat. De Hoofd Opleidingen van SC Cambuur was dan ook uitermate tevreden. “Een prima start.” Jens Hamstra was goed voor drie doelpunten.

Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot. De uitslag was geflatteerd, want ook de bezoekers kregen zeker kansen. Maar daar waar de voorwaartsen van SC Stiens het af lieten weten in de afwerking gaf de thuisclub een lesje in effectiviteit. De bezoekers lieten in de beginfase via Gerbrand Sinnema en Jordy Weykamp (vrije trap net over) twee knappe mogelijkheden onbenut. In de 25e minuut was het raak voor de thuisclub. Jens Hamstra ging in het strafschopgebied over de knie van Pieter Elgersma. André van der Molen wist wel raad met dit buitenkansje vanaf 11 meter (1-0). Toen even later André van der Molen de bal hard voorgaf kon Jens Hamstra de bal binnen tikken (2-0).

De bezoekers gaven zich zeker niet gewonnen. Het was de sterk spelende doelman Jelmer van der Meer, die zijn ploeg op de been hield. Meteen na rust moest hij twee keer handelend optreden om de aansluittreffer te voorkomen. Johan Wijnsma: “Met Jelmer heb je een keeper, die in dit soort situaties zulke ballen pakt.” In plaats van 2-1 werd het meteen daarna 3-0. Een corner van André van der Molen werd binnen gekopt door Jens Hamstra. Toen even later kilometervreter René Mellema vanaf eigen helft op doelman Willem Rauwerda afsnelde en deze beheerst passeerde was het verzet gebroken van de bezoekers (4-0). Op aangeven van René Mellema mocht Jens Hamstra op fraaie wijze zijn hattrick scoren (5-0). “We hebben als team fantastisch gepresteerd”, blikte Johan Wijnsma terug. “Vanuit een goede organisatie, daar valt en staat het mee. Niemand viel uit de toon. Wij lieten een stuk onverzettelijkheid zien. Dit was een echte teamprestatie.”

(C) Verslag: Jacob Hielema

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.