Harkema-Opeinde revancheert zich tegen VVT · Foto('s): Albert Schievink
  Albert Schievink

Harkema-Opeinde revancheert zich tegen VVT

zondag 19 maart 2017

Revanche was er zaterdagmiddag voor Harkema-Opeinde. Revanche voor de voorbije weken, waarin de ploeg niet meer tot scoren kwam. Maar ook revanche voor de heenwedstrijd tegen VVT, waarin de groenhemden de Harkemasters verrassend op een gelijkspel hielden. Een remise zat er dit weekeinde geen moment in. Negentig minuten lang was het eenrichtingsverkeer richting het VVT-doel. Met de uiteindelijke 0-5 uitslag mochten de gastheren geenszins klagen.

Snel scoren, dat was voor Harkema-Opeinde – zoals de afgelopen weken steeds al het geval was – de opdracht. In tegenstelling tot de laatste zaterdagen lukte dat in Twijzelerheide wel. In de negende minuut verzond Wilbert Huitema een uitstekende dieptepass. Al vallend schoof Hilbrand Benedictus de bal langs keeper Hansma. Voor het eerst sinds 293 minuten kon de trouwe Harkema-aanhang weer juichen. Aangezien de defensie van de groengelen al weken nauwelijks meer iets weggeeft, was de wedstrijd toen al voor een groot gedeelte gewonnen. Te meer omdat Harkema-Opeinde maar druk bleef zetten op de thuisploeg. Vanuit een hoekschop van Fokko Spinder was het Hille Postma die zijn kopbal over getikt zag worden, al impliceerde de doeltrap die volgde dat de lat was geraakt. Even later stond Fokko Spinder met een hoekschop weer aan de basis van een grote kans.

Dit keer bracht hij Hilbrand Benedictus in stelling, die bij de tweede paal in vogelvrije positie naast kopte. Een verdubbeling van de marge kon haast niet uitblijven en in de 23ste minuut was het zo ver. Gerard Spinder stuurde Hille Postma alleen op keeper Hansma af. Postma omspeelde de goalie, maar werd gevloerd. Een penalty was het gevolg. Deze werd feilloos benut door Wilbert Huitema. Ook de tweede treffer temperde geenszins de Harkemaster aanvalsdrang. Wilbert Huitema knalde oog in oog met de keeper op de vuisten van Hansma, Hilbrand Benedictus kopte wederom naast vanuit een hoekschop van Fokko Spinder en een geplaatste inzet van Hille Postma werd formidabel over de kruising getikt door keeper Hansma, die net als in Harkema prima op dreef was. Toch zou de 0-3 er nog voor de helftwisseling komen. Willem Spoelstra stuurde Fokko Spinder met een fabuleuze lange bal weg op rechts. Spinder legde de bal op een presenteerblaadje voor Wilbert Huitema, die de bal over de doellijn frommelde.

De wedstrijd was gespeeld, maar ook na de pauze stond er geen rem op de bezoekers. Fokko Spinder raakte in vrije positie de voet van keeper Hansma, een kopbal van Wilbert Huitema werd van de lijn gehaald en Hilbrand Benedictus wachtte alleen voor het vijandelijke doel te lang met uithalen, waardoor het schot uiteindelijk geblokt kon worden. In minuut 62 was het eindelijk raak. Wederom was het een hoekschop van Fokko Spinder die voor gevaar zorgde. Hille Postma was koppend trefzeker: 0-4. Vanuit een corner van Fokko Spinder viel in de 73ste minuut ook de 0-5. Dit keer was het de inlopende Wilbert Huitema die van dichtbij scoorde. Hiermee produceerde Huitema naast een assist dus ook een hattrick. De koek was op, al waren Hille Postma – naast na een prima steekpass van Jouke Spoelstra en op de paal na een combinatie met Wilbert Huitema – en Willem Spoelstra dicht bij een zesde doelpunt. Met 0-5 was de meegereisde aanhang echter dik tevreden.

De zege was ook broodnodig aangezien concurrent GSVV knap won in Boornbergum. Komende zaterdag staat er voor Harkema-Opeinde wederom een streekderby op de rol. Drogeham komt dan op bezoek. Een tegenstander die zonder meer uit is op revanche voor de voor hun zo smadelijk verlopen thuiswedstrijd in oktober.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.