Harkemase Boys MO17-1 wint ook in Doetinchem van DZC’68 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 wint ook in Doetinchem van DZC’68

maandag 25 maart 2019

De meiden van Harkemase Boys MO17-1 hadden vandaag de verre busreis naar Doetinchem voor de boeg. Tegenstander DZC’68, een club met 1600 leden, was vandaag gastheer/vrouw op een wel heel erg vroeg tijdstip (10:30 uur) voor de meiden en supporters uit Harkema.De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Leussink.

Harkemase Boys was er op gebrand om de 3 punten mee naar huis te nemen en begon voortvarend. DZC’68 werd steeds op eigen helft goed onder druk gezet en kon in de 10de minuut dan ook niet voorkomen dat een prachtig genomen vrije trap van Lianne Storm werd verzilverd door Anouk de Groot. Vanaf de zijkant van het middenveld krulde Lianne Storm de bal over de achterhoede heen waarna de bal voor de voeten kwam van de spits die koel bleef en Harkemase Boys op een voorsprong zette, 0-1.

Hierna dacht iedereen aan de kant dat Harkemase Boys door zou drukken en een grotere uitslag zou gaan neerzetten. Het tegenovergestelde gebeurde. DZC’68 zette fysiek een tandje bij en probeerde met hoge ballen gevaar te stichten in de achterhoede van Harkemase Boys. Het gevaar bleef uit omdat de achterhoede geen krimp gaf en vooral centrale verdedigster Lianne Storm de achterhoede zo leidde dat er rust heerste. Qua veldspel ging Harkemase Boys echter mee in het spel van DZC’68, verloren veel persoonlijke duels en was het tot aan de rust erg rommelig aan beide kanten. Wel creëerde Harkemase Boys nog een aantal kansen maar was het slordig in de afronding.

De tweede helft begon Harkemase Boys beter te spelen, de combinaties liepen beter en er kwamen kansen om de voorsprong te vergroten. Echter de achterhoede en de keepster van DZC’68 speelden goed en konden het gevaar van de meiden uit Harkema steeds pareren. Met kansen voor Anniek van der Heide, Sabine Merkus, Anouk de Groot en Nicole van der Kooi zat het geluk niet echt mee en bleef het tot het laatste fluitsignaal 0-1.

Trainer Jos Miedema: “Het was vandaag na een kwartier in de 1ste helft rommelig. We waren slordig in het benutten van onze kansen en gingen teveel op in het spel van DZC’68. In de 2de helft ging het een stuk beter, was een grotere uitslag zeker niet onverdiend geweest maar dan moet het ook een beetje mee zitten. Ze werken er in ieder geval doordeweeks en zaterdag’s keihard voor met een geweldige mentaliteit en daar ben ik trots op. Met het resultaat van vandaag zijn we ook nog eens ongeslagen en hebben tot nu toe de minst gepasseerde achterhoede van deze Landelijke Divisie.”

Over twee weken volgt de thuiswedstrijd tegen de eveneens ongeslagen OJC Rosmalen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.