Harkemase Boys MO17-1 wint overtuigend van FC De Bilt · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 wint overtuigend van FC De Bilt

maandag 10 februari 2020
In een regenachtig De Bilt moest Harkemase Boys MO17-1 tegen de plaatselijke meiden spelen van FC De Bilt. Op het prachtige kunstgras hoofdveld werd na het eerste fluitsignaal meteen duidelijk dat Harkemase Boys hier kwam om 3 punten op te halen. FC De Bilt werd teruggedrongen op de eigen helft en het was eigenlijk wachten op de eerste goal. Vele mogelijkheden werden er gecreëerd maar met name voorin was het niet scherp genoeg, te onrustig aan de bal en had het moeite met het stugge verdedigen en goed keeperswerk van de keepster van de thuisploeg. Tot aan de rust bleef het tegen de verhouding in 0-0.
De 2de helft een overtuigend en erg goed spelend Harkemase Boys dat FC De Bilt wegtikte met snel positiespel. Het wachten was op de eerste treffer. Deze viel in de 46ste minuut en was een wereldgoal. Maryk Hofstra speelde zich vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied en schoot de bal diagonaal loepzuiver over de keepster heen in de verste hoek, 0-1. Eindelijk loon naar werken en hierna kreeg Harkemase Boys vleugels en stapelde aanval op aanval. In de 60ste minuut werd Anouk de Vegt aangespeeld in de 16 en haalde hard en hoog uit in het dak van het doel van FC De Bilt, 0-2.
Hierna probeerde FC De Bilt via countervoetbal aansluiting te vinden en dat lukte bijna in de 65ste minuut van de wedstrijd. De spits slalomde in het 16-metergebied van de Friezinnen en plaatste de bal in de uiterste hoek echter keepster Anouk de Haan liet zich niet verrassen en maakte met een katachtige sprong de enigste doelpoging van FC De Bilt onschadelijk. Hierna kreeg Harkemase Boys verschillende kansen om de voorsprong te vergroten echter de goed keepende sluitpost van de thuisclub stond steeds in de weg.
Het duurde tot de 68ste minuut van de wedstrijd toen Nicole van der Kooi vanaf de linkerkant met de bal naar het centrum van de 16-meter ging, 2 man uitkapte en vervolgens snoeihard uithaalde, 0-3.
FC De Bilt probeerde te blijven voetballen maar dit Harkemase Boys was een maatje te groot en tikte er op een hoog tempo op los. De bekroning op het prachtige voetbal wat de meiden uit Harkema lieten zien kwam in de 75ste minuut.  Na een aanval over verschillende schijven werd wederom Nicole van der Kooi bereikt die niet nadacht en de bal hard en zuiver in de verste hoek plaatste, 0-4. Met deze overwinning staat Harkemase Boys stevig op een 2de positie in de Landelijke Divisie.
Trainer Jos Miedema: “Het was vandaag ondanks een wat minder begin weer een dikverdiende overwinning. In de 1ste helft waren we de bovenliggende partij maar gingen we te slordig om met de gecreëerde kansen, een 0-3 voorsprong was normaal geweest. In de rust de boel maar even op scherp gezet en gingen de meiden uit een ander vaatje te tappen. De 2de helft heb ik echt genoten en was het combinatiespel waarbij veelal de bal direct werd doorgespeeld en vooral ook het door bewegen van een hoog niveau. Trouwens ook een groot compliment aan onze keepster Anouk de Haan die de hele wedstrijd alleen maar aan het coachen was en de enigste kans van FC De Bilt in de hele wedstrijd fantastisch redde en dat ook nog eens deed op een cruciaal moment in de wedstrijd. Tel daarbij op een solide achterhoede die altijd een voetballende oplossing zoekt, een uiterst creatief en technisch middenveld, een snelle en doeltreffende voorhoede en je hebt een team dat gewoon moeilijk te verslaan is.”
Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.