Jong FC Emmen en Harkemase Boys doelpuntloos · Foto('s): PWFoto.nl
  PWFoto.nl

Jong FC Emmen en Harkemase Boys doelpuntloos

donderdag 13 oktober 2016

Het oefenduel tussen Jong FC Emmen en Harkemase Boys is in 0-0 geëindigd. In het saaie oefenduel met weinig spektakel vielen nauwelijks kansen te noteren. Alleen in de tweede helft raakten beide ploegen het aluminium.

Het meest opvallende moment was een minuut of vijf na de aftrap, toen een deel van de lichten in de JENS Vesting (voorheen De Meerdijk) uitviel. Na vijf minuten overleg besloten het arbitrale trio en beide ploegen om door te voetballen met minder licht. De grootste kans voor rust was voor Jorco van Hezel, die op aangeven van Johnny de Vries in kansrijke positie stond. Doelman Dennis Telgenkamp verkleinde z’n doel goed en keerde de inzet.

Vroeg in de tweede helft was er een flinke tegenvaller voor Harkemase Boys: doelman Arjen Tolman raakte geblesseerd na een botsing met de stevige Emmen-spits Junior Albertus. Tolman kon logischerwijs niet verder. Later deze week moet in het ziekenhuis blijken wat de schade is. Scheidsrechter Daan Schaper had bij de actie een strafschop gegeven aan Jong FC Emmen, dus invaller-doelman Erick Jansema moest direct op de doellijn plaatsnemen. De harde strafschop van Pascal Huser eindigde op de lat, dus het bleef 0-0.

Het was niet de laatste keer dat de ploegen het aluminium raakten. Na een knappe steekpass van Bjorn Adams schoot Van Hezel aan de andere kant ook tegen de lat en in de blessuretijd ging een poging van Albertus van dichtbij tegen binnenkant paal.

Geen doelpunten dus in Emmen dinsdagavond. Harkemase Boys komt zaterdag weer in actie in de Derde Divisie: ASWH, momenteel op plek 2, komt op bezoek op De Bosk.

Opstelling Jong FC Emmen: Dennis Telgenkamp, Josip Baric, Nick Bakker (63/Alex Olteanu), Nande Wielink, Deniz Aslan, Youri Loen, Justin Mulder, Oguzhan Türk (63/Emil Bijlsma), Derian Reinders (80/Thom Scheper), Tyson Dos Santos (46/Junior Albertus), Pascal Huser

Opstelling Harkemase Boys: Arjen Tolman (56/Erick Jansema), Jesse Renken (46/Bjorn Adams), Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Erich Jongeling, Johnny de Vries (74/Rolf Dijk), Jorco van Hezel, Henny Bouius (46/Robin Huisman de Jong), Rolf Dijk (46/Matthijs Hardijk), Robert Stelpstra (46/Ezra Schrijver), Arton Musliu

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.