Marumers tonen veerkracht tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Marumers tonen veerkracht tegen ’t Fean ‘58

zaterdag 30 maart 2019

Uiteindelijk viel er niets te halen voor ’t Fean ’58 in de uitwedstrijd tegen SV Marum. Al zag het daar na de eerste helft niet naar uit, toen met een 0-1 voorsprong werd gerust. Meteen na de thee kwamen de blauwhemden zelfs op 0-2. “Dan denk je hier kunnen we wat aan over houden”, blikte Mark Bosma, trainer van ’t Fean ‘58 terug.

Het kwam echter heel anders. Na negentig minuten voetbal prijkte een 6-2 eindstand op het scorebord. De eerste helft ging gelijk op. De Groningers speelden weliswaar iets verzorgder, maar aanvallend kwam het er niet uit. De Feansters zetten daar een stuk onverzettelijkheid tegenover en kwamen al na vijf minuten op voorsprong. André van der Molen rondde een fraaie combinatie met Harm Vrij beheerst af (0-1). Het antwoord van Marum leek een minuut later te komen, maar Marc Oldewarris schoot na een prachtige aanval net over. Rogier van der Ploeg was voor de thuisclub nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn schot vanaf 25 meter belandde op de lat. “De eerste helft speelden we prima”, vond Mark Bosma. “De organisatie stond goed en de taken werden correct uitgevoerd.” De blauwhemden leken meteen na rust zelfs op rozen te zitten toen Willem van Kammen een afvallende bal via de rug van de tegenstander in het net zag verdwijnen (0-2).

De thuisclub was even aangeslagen maar toonde daarna haar veerkracht. Dat resulteerde al in de 55e minuut in de aansluitingstreffer toen de diep gestuurde Jasper Siepelinga de hoek voor het uitkiezen had (1-2). De gastheren voerden de druk op. Tien minuten later stond het al gelijk door een afstandsschot van Noël Kailola (2-2). ’t Fean ’58 verloor de slag op het middenveld. “We gaven de tegenstander daar te veel ruimte”, zag ook Mark Bosma. Een ruimte, die je een aanvallend ingestelde ploeg als Marum niet moet geven. Binnen een kwartier voerden de gastheren de score op tot 6-2 met drie doelpunten van uitblinker Marc Oldewarris en eentje van Jacob de Wit. “Na de 2-2 zakten wij door het ijs”, vond Mark Bosma. “Na die 0-2 voorsprong hoopte je op een beter resultaat.”

(C) Verslag: Jacob Hielema

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.