Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58

zondag 16 februari 2020

Na het verlies tegen laagvlieger Hardegarijp leed ’t Fean ’58 ook een nederlaag (4-2) tegen Nijland, dat na 14 wedstrijden slechts één puntje had verzameld.

Niets leek erop dat de bezoekers met lege handen naar Surhuisterveen zouden terugkeren. De Feansters – met de stormachtige wind in de rug – hadden het betere voetbal en de wedstrijd volledig in de greep. Al in de 12e minuut reageerde René Mellema attent toen doelman Ruerd Bakker de bal losliet (0-1). Harm Vrij bracht na een fraaie aanval de stand op 0-2. Er werd gedisciplineerd gespeeld, al speelde de harde wind een negatieve rol in de passing. De thuisclub kon er weinig tegenover stellen.

Er leek niets aan de hand voor ’t Fean ’58. Tot de 43e minuut. Door balverlies op het middenveld en miscommunicatie in de achterhoede kwam Sjoerd Tjalsma alleen voor doelman Jelmer van der Meer. De doorgebroken speler ging over het been van de Feanster goalie, die met rood kon vertrekken. Jan Smits, keeper van de A-junioren, nam zijn plaats in onder de lat.

De wedstrijd kantelde volledig. Met windkracht acht in de rug ging de thuisclub pompen. Met kunst en vliegwerk hield ’t Fean ’58 de nul. Tot twintig minuten voor het einde, toen Arjan van der Wal vanaf 25 meter de overigens prima keepende Jan Smits kansloos liet (1-2). Nico Pieter Bonnema (2x) en Pier Gerbrandy zorgden voor de 4-2 eindstand.

De 43e minuut was beslissend, volgens Mark Bosma, trainer van ’t Fean ’58. “In de tweede helft kreeg je nu een heel andere wedstrijd. Met tien man en de tegenstander met de wind in de rug. Passend ging het bij ons niet goed, dan kom je er niet meer uit. Dan zie je het aankomen.”

©Foto´s: Jan Anne Vrij

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.