SC Kootstertille komt bij rode lantaarndrager met de schrik vrij · Foto('s): Siebren Vellema
  Siebren Vellema

SC Kootstertille komt bij rode lantaarndrager met de schrik vrij

zondag 13 mei 2018

Wat ging het moeizaam bij de nummer laatst TFS. Na twintig minuten spelen hing er met de 3-0 achterstand een sensationele uitslag in het verschiet. Pas na een uur spelen wist SC Kootstertille het verzet van TFS te breken en liep de score alsnog in Tilster voordeel uit.

De goede bedoelingen om juist tegen TFS, laatste met slechts drie punten, achterin een op een te spelen pakten het eerste halfuur desastreus uit. Nadat Jouke Waaksma Bzn het eerste kansje voor de bezoekers om zeep had geholpen counterde TFS na tien minuten naar een 1-0 voorsprong. Rudmer Mulder reageerde attent op een dieptebal en zag doelman Berend van der Woude aarzelend zijn doel verlaten. De Tilster doelman werd vervolgens kansloos gepasseerd. Nog geen tien minuten later was de concentratie bij SC Kootstertille opnieuw ver te zoeken en wist Jille Peters bij de tweede paal de messcherpe counter met een tweede treffer te verzilveren.

De eerste helft was nog niet eens tot de helft gevorderd of het was opnieuw raak voor de thuisclub. Heine Hiemstra verslikte zich in de situatie en verschafte Chris Visser vrije doorgang. Die wist wel raad met het presentje en tekende voor de sensationele 3-0 tussenstand. Pas na een halfuur spelen kwam SC Kootstertille eindelijk weer eens tot een goede aanval en die was meteen raak ook. Douwe Hoekstra schoof de bal langs doelman Rick Ypma in het verlaten doel maar Jouke Waaksma Bzn kreeg de treffer op zijn naam door het laatste zetje te geven. Tom van der Veen kwam tien minuten voor rust tot een uitgelezen mogelijkheid op de aansluittreffer. Wilco van der Heide gaf voor, zag Jouke Waaksma Bzn koppend de lat raken en maar Tom van der Veen roste de rebound over het doel. Het moest voor de Tilsters dus na rust gebeuren maar het had zomaar slecht kunnen aflopen.

TFS kwam kort na rust goed door en met kunst en vliegwerk wist SC Kootstertille de thuisclub van scoren af te houden wardoor de achterstand zodoende beperkt bleef. De gasten ontwikkelden steeds meer druk op het doel van de thuisclub die handen en voeten tekort kwam om de aansluittreffer te voorkomen. Een mooie doelpoging van Wilco van der Heide leverde een hoekschop op en even later wist doelman Ypma, na opnieuw een venijnige inzet van Van der Heide, met de voet redding te brengen. Bij de derde doelpoging was het raak. Doelman Ypma kreeg de inzet van Wilco van der Heide niet goed onder controle en Jouke Waaksma Bzn was er als de kippen bij om er 3-2 van te maken. Enkele minuten later was de gelijkmaker ook een feit. André Faber bracht de bal ter hoogte van de tweede paal en Jouke Waaksma Bzn wist koppend voor evenwicht te zorgen; 3-3.

Tien minuten voor afloop hielp arbiter H.de Jong het intussen naar adem snakkende TFS een handje door de overduidelijke handsbal in de zestien niet met een elfmeter te bestraffen. Maar SC Kootstertille zou het duel op eigen kracht alsnog naar zich toe trekken. Na een afgeslagen aanval viel de bal voor de voeten van Wilco van der Heide en met een schitterende trap bracht hij de Tilsters voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong; 3-4. Een minuut later had Van der Heide ook een tweede treffer op de schoen maar schoot hij de bal ins blauwe hinein. Aize Storm wist even later op fraaie wijze de wedstrijd voor de Tilsters definitief in het slot te gooien door beheerst voor 3-5 af te ronden.

In de slotminuut leek SC Kootstertille het duel ook nog eens ruime cijfers af te kunnen sluiten maar dreunde Wilco van der Heide de bal op vorstelijke wijze tegen de kruising. Na een onthutsend zwakke eerste helft herstelde SC Kootstertille zich na rust en wist het duel met dank aan een leeg geknokt TFS toch nog naar zich toe te trekken. Met de nacompetitie in het verschiet telt een gewaarschuwd man voor twee.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.