nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

VV Buitenpost eenvoudig langs Broekster Boys

Nieuw bij Omrop Fryslân: Cambuur Sjoernaal

Harkema-Opeinde 23ste keer gastheer regiotoernooi

HARKEMA - De voetbalschoenen zijn door de meeste voetballers weer uit het vet gehaald. De voorbereiding is weer begonnen. Dat betekent dat het over drie dagen alweer tijd is voor het Harkemaster regiotoernooi, dit jaar voor de 23ste keer georganiseerd en voor het vijfde en laatste jaar gesponsord door Meku Proline.

VV Buitenpost eenvoudig langs Broekster Boys

BUITENPOST - Buitenpost had zaterdag een eenvoudige middag tegen Broekster Boys. De Blauwkes wonnen vrij gemakkelijk met 3-0 van de ploeg uit Damwâld. De doelpunten kwamen op naam van Robin Huisman de Jong, Jorrit Terpstra en Rob Dijkstra.

VV Buitenpost haalt uit tegen PKC

BUITENPOST - Buitenpost heeft dinsdagavond een ruime overwinning behaald op PKC ’83. Op Sportpark De Swadde werd het 8-1. Rob Dijkstra was de grote man bij de thuisploeg. De ijverige middenvelder scoorde in het oefenduel een hattrick tegen de eersteklasser uit Groningen.

VV Buitenpost speelt gelijk tegen FC Burgum in oefenduel

BURGUM - Zaterdag speelden VV Buitenpost en FC Burgum hun eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. In Burgum eindigde het duel in 1-1.

Nieuw bij Omrop Fryslân: Cambuur Sjoernaal

LEEUWARDEN - De strijd in de voetbalcompetitie is weer losgebarsten en Omrop Fryslân start dit seizoen met een nieuw programma: Cambuur Sjoernaal. Een journaal met een lange samenvatting van de wedstrijd, reacties van de hoofdrolspelers en het laatste nieuws.

Gebroeders Terpstra maken de dienst uit in groep B

MILDAM / SURHUISTERVEEN - Terwijl in Surhuisterveen het wielergeweld rondom Steven Kruiswijk was losgebarsten waren de noordelijke dammers voor de grote finale van hun toernooi uitgeweken naar de Hof van Schoterland te Mildam.

Kruijswijk, Nibali en de bolletjestrui starten in Profronde van Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Steven Kruijswijk, Vincenzo Nibali en de winnaar van de bolletjestrui Romain Bardet maken aanstaande dinsdag 30 juli hun opwachting in de 38ste Profronde van Surhuisterveen.

Wietze Cuperus nieuwe trainer tweede elftal VV Buitenpost

BUITENPOST - Wietze Cuperus is de nieuwe trainer van de tweede selectie van VV Buitenpost. De 48-jarige inwoner van Opende heeft veel zin in zijn klus bij de Blauwkes. “Ik heb er een goed gevoel bij. Het is een jonge en gretige groep en er is sprake van een klik. We gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste klasse”, zegt Cuperus.

Eén eretreffer van VV Buitenpost tegen sc Heerenveen

BUITENPOST - Onder tropische weersomstandigheden heeft VV Buitenpost het oefenduel van de voorbereiding van sc Heerenveen op het nieuwe seizoen ruimschoots verloren. Op Sportpark De Swadde werd het zaterdagavond 1-14 tegen de profs.

Mooie grasmat voor Buitenpost-Heerenveen

BUITENPOST - De profvoetballers van SC Heerenveen kunnen zaterdag 29 juni op een goede grasmat spelen tegen VV Buitenpost. Vrijwilligers zijn al dagen bezig met het beregenen van het veld.

Nieuwe fysiotherapeute voor VV Buitenpost

BUITENPOST - Wendy Albada is de nieuwe fysiotherapeute en verzorgster van het eerste elftal van VV Buitenpost. Wendy werkt sinds ruim een jaar bij Allert Pol Fysiotherapie in Buitenpost. “Ik ga de behandelingen van spelers voor de training en wedstrijden doen als dat nodig is, zodat iedereen fit het veld in kan. Daarnaast geef ik revalidatietrainingen”, zegt Wendy.

Bedankje voor alle jeugdtrainers van VV Buitenpost

BUITENPOST - Alle 51 jeugdtrainers van VV Buitenpost hebben voor hun inzet in het afgelopen voetbalseizoen een cadeau ontvangen. Namens hoofdsponsor De Haan Westerhoff mocht Wietse van der Veen, hoofd jeugdopleiding, waardebonnen voor een sportzaak uitreiken.

Zwaluw verstoort de rust tijdens damtoernooi

MILDAM - Ronde 8 van het 30e zomerdamtoernooi Beneluxvet in de Hof van Schoterland werd opgefleurd door een rondvliegende zwaluw, die door het open raam naar binnen was gekomen.

Zomerdamtoernooi: dammers DCH Heerenveen nestelen zich in top tien

SURHUISTERVEEN - Ronde 7 halverwege dit fantastische toernooi werd gekenmerkt door de opmars van de spelers van DCH. Maar liefst drie personen namelijk: Martie Boersbroek- Sipke Doller- en Marten Zijlstra kwamen met stip de top tien binnen.

Harkema-Opeinde met kop omhoog ten onder tegen Helpman

MARUM - De Harkemaster overwinningsvloot is gestrand in het zicht van de haven. In finale om promotie naar de derde klasse verloor Harkema-Opeinde zaterdagmiddag na verlenging met 4-2 van Helpman.