nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Harkema-Opeinde bijt te laat in Dokkum

’t Fean ’58 onderuit in aantrekkelijk duel

Harkema-Opeinde bijt te laat in Dokkum

DOKKUM - De seizoenstart heeft Harkema-Opeinde niet gebracht wat er van werd gehoopt. Speelronde 4 leverde de Harkemasters dit weekeinde de derde nederlaag op.

VV Buitenpost met 10 man hard onderuit tegen Urk

BUITENPOST - VV Buitenpost speelde zaterdag na een rode kaart ruim een uur met 10 man tegen SV Urk. In ondertal gingen de Blauwkes hard onderuit, het werd maar liefst 0-8.

’t Fean ’58 onderuit in aantrekkelijk duel

SURHUISTERVEEN – Tegen de verrassende koploper Zuidhorn verloren de blauwhemden zaterdag met 3-5. Het betekende na twee nederlagen op rij een positie in het grijze gedeelte van de ranglijst.

Stormloop verwacht op kaarten bekerclash

HARKEMA - In Harkema zijn de voorbereidingen voor het bekertreffen tussen DE plaatselijke voetbaltrots Harkemase Boys en FC Groningen in volle gang. De wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker wordt op woensdag 30 oktober 2019 om 19:45 uur gespeeld op sportpark De Bosk in Harkema.

VV Buitenpost verliest in een paar minuten tijd van Swift

BUITENPOST - VV Buitenpost verloor zaterdag op eigen veld met 0-2 van AVV Swift. Net voor rust wisten de Amsterdammers in drie minuten tijd tweemaal raak te schieten, waarbij het eerste doelpunt vanuit een buitenspelsituatie tot stand kwam.

Eerste nederlaag voor ’t Fean ‘58

IDSKENHUIZEN – Er waren 3 minuten gespeeld toen de 1-0 op het scorebord verscheen. Het was tevens de eindstand. Thuisclub VVI pakte de eerste punten, het bezoekende ’t Fean ’58 leed de eerste nederlaag.

Sportaccommodaties in Achtkarspelen vanaf 1 november rookvrij 

BUITENPOST - Binnen sportaccommodaties in het beheer van de gemeente Achtkarspelen zijn vanaf 1 november 2019 geheel rookvrij. Binnen mocht al niet meer gerookt worden. Vanaf 1 november mag ook bij de entrees en 5 meter rondom de accommodaties niet meer gerookt worden.

VV Buitenpost onderuit tegen Flevo Boys

EMMELOORD - VV Buitenpost moest zaterdag zijn meerdere erkennen in VV Flevo Boys. In Emmeloord werd het 4-0. Een geflatteerde uitslag, want de Blauwkes waren zeker niet kansloos.

’t Fean ’58 wint punt in Dokkum

SURHUISTERVEEN – Een nieuwsgierige wedstrijd zaterdag in Dokkum. Het plaatselijke Be Quick moest een stapje terug doen na de degradatie vorig seizoen maar won vorige week  zijn eerste wedstrijd in en tegen SC Veenwouden.

Duur puntenverlies VV Buitenpost tegen Purmersteijn

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft zaterdag dure punten laten liggen tegen VPV Purmersteijn. De thuiswedstrijd werd terecht met 0-3 verloren. De Blauwkes speelden ondermaats, in een te laag tempo en konden aanvallend geen vuist maken tegen de ploeg uit Purmerend, die in de tweede helft gemakkelijk drie treffers produceerden.

’t Fean ’58 begint met winst tegen Nijland

SURHUISTERVEEN – De eerste punten zijn binnen. In de thuiswedstrijd tegen Nijland werd het een 3-1 overwinning voor ’t Fean ’58. Het tweede succes na het bereiken van de knock-out fase in de bekercompetitie.

Mooie prestaties op Amficup zwemtoernooi PWC

BUITENPOST - Zaterdag 14 september organiseerde zwem- en waterpolovereniging PWC Buitenpost de jaarlijkse Amficup medaillewedstrijd. Samen met drie andere verenigingen, te weten Avéna uit Joure, De Granaet uit Dokkum en Wetterwille uit Burgum, werd gestreden om de wisselbeker voor de winnende vereniging en natuurlijk de vele medailles die de zwemmers op hun gezwommen afstanden konden behalen.

VV Buitenpost onderuit in Putten

PUTTEN - VV Buitenpost heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven in Putten. Zaterdag werd tegen SDC Putten met 3-0 verloren. Kansloos waren de Blauwkes zeker in de eerste helft niet.

’t Fean ’58 bekert door na winst tegen GOMOS

SURHUISTERVEEN – Zondag tweedeklasser GOMOS was de derde hindernis voor ’t Fean 58 in een vooraf ingeschatte zware poule. Na de onnodige nederlaag tegen Jubbega en de fraaie winst op Rolder Boys moest er zaterdagavond worden gewonnen tegen de Drenten uit Norg.  Dat gebeurde ook middels een ruime 4-1 overwinning.

Overtuigende winst van VV Buitenpost op DETO

BUITENPOST - Buitenpost kent een uitstekende start van het tweede seizoen in de hoofdklasse. Na het gelijkspel van vorige week tegen ACV in Assen, kon Buitenpost zaterdag drie punten bijschrijven na het duel tegen DETO Twenterand.