nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Sneu verlies voor VV Buitenpost tegen Berkum

’t Fean ’58 kan niet stunten tegen koploper FC Burgum

VV Buitenpost onderuit in Genemuiden

GENEMUIDEN - Een vroege tegengoal kwam VV Buitenpost zaterdag in Genemuiden niet meer te boven. Al na zes minuten liepen de Blauwkes achter de feiten aan. Een kwartier voor rust verdubbelde de thuisploeg de score waarmee het duel gespeeld leek.

’t Fean ’58 herstelt zich knap in Leek

LEEK -  De nipte nederlaag vorige week tegen gedoodverfd kampioen FC Burgum bleek zaterdag het vertrouwen bij de blauwhemden nauwelijks te hebben aangetast. Met de knappe 0-2 zege is een mooie plek in de middenmoot een feit.

Sneu verlies voor VV Buitenpost tegen Berkum

BUITENPOST - VV Buitenpost had zaterdag de zaakjes goed voor elkaar in de wedstrijd tegen VV Berkum. Toch stond de thuisploeg na afloop met lege handen.

Harkemase Boys en Hans de Jong na dit seizoen uit elkaar

HARKEMA - Harkemase Boys gaat na dit seizoen niet verder met hoofdtrainer Hans de Jong. De Jong is bezig aan zijn eerste seizoen op De Bosk en heeft een aflopend contract.

’t Fean ’58 kan niet stunten tegen koploper FC Burgum

SURHUISTERVEEN – De flow waarin ’t Fean ’58 de laatste weken verkeerde werd onderbroken door koploper FC Burgum. Op eigen veld werd het een 0-1 nederlaag. Beslist geen schande, want de fusieclub lijkt rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen.

Inschrijvingen LEGiO-run 4 april 2020 open op 1 december

GROOTEGAST -  Op zaterdag 4 april 2020 is de vijfde LEGiO-run. Inschrijven voor hét leukste en gezelligste hardloopevent van Grootegast en omstreken kan vanaf 1 december 2019 om 12:00 uur. 

VV Buitenpost verliest in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Het is VV Buitenpost niet gelukt de goede lijn die was ingezet in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Blauw Wit ’34 door te trekken in de competitie. In Hoogeveen was HZVV zaterdag met 3-0 te sterk voor de Blauwkes.

Knappe zege ’t Fean ’58 in Veenwouden

VEENWOUDEN – De blauwhemden van Mark Bosma blijven uitstekend presteren. De op voorhand lastige uitwedstrijd tegen SC Veenwouden, vierde op de ranglijst, eindigde in een verdiende 3-0 overwinning voor de Feansters.

Jan Mulder nieuwe hoofdtrainer ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Jan Mulder uit Drachten wordt met ingang van het volgende seizoen hoofdtrainer van ’t Fean 58. Met de 56-jarige Mulder halen de blauwhemden een trainer binnen met een schat aan ervaring.

Ledenvergadering ’t Fean ’58 unaniem achter voorstel samenwerking/fusie met v.v. Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN -  Het bestuur van ’t Fean ’58 kwam op de, drukbezochte, algemene ledenvergadering vanavond met een voorstel om een onderzoek te starten naar een verregaande vorm van samenwerking tussen de beide voetbalverenigingen in Surhuisterveen.

Kick-off startdagen ‘Kies voor hart en sport’

HARKEMA - Wethouder Jouke Spoelstra deed woensdagmorgen de kick-off van ‘Kies voor Hart en Sport’ in sporthal De Fûgelkamp in Harkema. Dat gebeurde tijdens de startdag van het project voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8. Naast bewegen was er aandacht voor gezonde voeding.

VV Buitenpost verslaat Blauw Wit in de beker

LEEUWARDEN - VV Buitenpost is door in de noordelijke districtbeker. In de eerste knockoutronde werd zaterdag CVV Blauw Wit ’34 in Leeuwarden met 3-1 verslagen. Voor Buitenpost scoorden Rob Dijkstra, Rolf Dijk en Rudmer Loonstra.

’t Fean ’58 door in de beker ten koste van VV Heerenveen

SURHUISTERVEEN – Door met 3-1 te winnen van VV Heerenveen plaatste ’t Fean ’58 zich voor de tweede bekerronde. In een  aantrekkelijke en sportieve wedstrijd – de prima leidende scheidsrechter Robin Brinkman kon zijn kaarten op zak houden - met goed voetbal aan beide kanten was niets af te dingen op de uitslag.

Kick-off startdagen ‘Kies voor hart en sport’

HARKEMA / OENKERK - Op 20 en 25 november is de kick-off van ‘Kies voor Hart en Sport’ voor de basisscholen in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Het jaarlijkse project voor het schooljaar 2019-2020 wordt in Harkema en Oenkerk geopend.

300 wedstrijden voor André van der Molen

SURHUISTERVEEN – Voorafgaande aan de wedstrijd ’t Fean ’58 – SC Stiens werd André van der Molen in de bloemetjes gezet. Hij speelde nl. zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van ’t Fean ’58. Namens het bestuur kreeg hij uit handen van Jan Lammers een fraai aandenken overhandigd.