nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

VCR duwt Harkema-Opeinde dieper in de zorgen

VV Buitenpost niet opgewassen tegen Excelsior ‘31

Zwaarbevochten overwinning ’t Fean ’58 op CVVO

VCR duwt Harkema-Opeinde dieper in de zorgen

RINSUMAGEEST - Ook in speelronde 4 is Harkema-Opeinde er niet in geslaagd de zo felbegeerde eerste driepunter te behalen. De uitwedstrijd tegen VCR ging met 2-0 verloren.

Piet Boelens eerste Friese Six Star Finisher

KOLLUMERZWAAG - Marathonloper Piet Boelens uit Kollumerzwaag is vorige week zondag bij de marathon van Chicago gefinisht. Dat deed hij in een tijd van 4.08.19. De 66-jarige Boelens mag zichzelf nu 'Six Star Finisher' noemen. Dat is een eretitel voor iemand die de marathons van Chicago, New York, Londen, Tokyo, Boston en Berlijn heeft gelopen.

VV Buitenpost niet opgewassen tegen Excelsior ‘31

BUITENPOST - VV Buitenpost leed zaterdag een nederlaag tegen het gerenommeerde Excelsior ‘31. In de eerste helft kon de thuisploeg de tegenstander nog goed bijbenen en had het mogelijkheden om te scoren. Toch leidde het team uit Rijssen in de rust met 0-1.

Zwaarbevochten overwinning ’t Fean ’58 op CVVO

LEMMER – Na Nijland boekte ’t Fean ’58 tegen CVVO haar tweede overwinning. Het werd in Lemmer een zwaarbevochten 1-2 zege voor de promovendus, een stand die al in de rust op het scorebord stond. En daar mochten de bezoekers zeker niet ontevreden over zijn.

Tactiek brengt zaterdagteam damclub TTS de volle winst

SURHUISTERVEEN - Het Regioteam van BEGB Britsum was afgelopen zaterdag de gast van het zaterdagteam van TTS. In voorgaande duels was er vier keer winst voor de kleimannen en drie keer voor TTS. Dit betekende dat er iets recht gezet moest worden.

Sportactiviteit voor ouder en kind in Harkema

HARKEMA - Woensdagmorgen gaf wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen tijdens een flinke warming-up het startsein voor een sportieve activiteit voor ouder en kind. ‘Laten we beginnen met sporten!’, riep de enthousiaste wethouder in sporthal de Fûgelkamp in Harkema.

Eerste winst voor VV Buitenpost in de hoofdklasse

VRIEZENVEEN - De eerste overwinning voor VV Buitenpost in de hoofdklasse is een feit. In Vriezenveen waren de Blauwkes zaterdag te sterk voor medepromovendus en directe concurrent DETO Twenterand. Het werd 2-3 door twee doelpunten van Rudmer Loonstra en één van Joran Olijve.

Eerste zege voor ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Eigenlijk klopte alles in het voorwoord van het Feanster programmaboekje. De eerste winst, de analyse van de eerste competitiewedstrijden, de onterechte nederlaag thuis tegen VVI en de nederlaag tegen kampioenkandidaat Blauw Wit ’34. Ook werd het een interessante ontmoeting maar het allerbelangrijkste was dat de drie punten in eigen huis bleven.

KV Flamingo’s speelt tegen Elburg een wedstrijd om snel te vergeten

BUITENPOST - Nadat vorige week in Leeuwarden de eerste verliespunten werden geleden was Flamingo's gebaat bij een overwinning om niet te vroeg in de competitie op achterstand te raken van de hoogste plekken op de ranglijst.

Blessuretijd wordt Harkema-Opeinde fataal

HARKEMA - Harkema-Opeinde zit in de hoek waar de klappen vallen. Al een jaar lang teisteren blessures de Harkemaster selectie en terwijl vorig seizoen in de eerste maanden elk schot een doelpunt opleverde, is nu het tegenovergestelde het geval.

Harkemase Boys MO17-1 overklast St Hapert/EFC MO17-1

HARKEMA - De meiden van Harkemase Boys moesten thuis aantreden tegen St Hapert/EFC. De club die een 270 km lange autorit achter de boeg had werd op alle fronten overklast door een Harkemase Boys dat zich vandaag niet de kaas van het brood liet eten. Vorige week nog een sneu en onterecht verlies nu een duidelijke 4-0 overwinning.

Marathonloper Piet Boelens naar Chicago

KOLLUMERZWAAG -  Komend weekeinde staat marathonloper Piet Boelens opnieuw aan de start van een marathon voor KiKa. De uitdaging van de inmiddels 66-jarige hardlopende fysiotherapeut uit Kollumerzwaag vindt plaats in Chicago, ‘the Windy City’, gelegen aan het meer van Michigan in de staat Illinois.

Uitwedstrijd tegen Foarút levert Harkema-Opeinde kater op

MENAAM - Voor Harkema-Opeinde lijkt het alsof de gifbeker helemaal leeg moet. Enerzijds was er de teleurstelling over het 1-1 gelijke spel. Op basis van kansen was er in Menaldum meer te halen geweest. Veel groter was de klap die de Harkemasters in de 21ste minuut te verwerken kregen.

VV Buitenpost krijgt te weinig tegen ACV

BUITENPOST - VV Buitenpost had zaterdag een gelijkspel verdiend tegen ACV uit Assen, maar verloor wel met 0-1. Verder dan twee buitenspeldoelpunten kwam de thuisploeg niet. De meeste kansen van de wedstrijd waren voor de Blauwkes, maar werden niet benut. De Assenaren straften één foutje achterin af en beslisten daarmee het duel.

’t Fean ’58 ook tegen Blauw Wit ’34 onderuit

LEEUWARDEN – Even leek er zaterdagmiddag een verrassing in de maak op Sportpark Wiarda in Leeuwarden. De 0-1 voorsprong voor ’t Fean ’58 na drie minuten spelen was echter van korte duur. De uitstekend voetballende formatie van Blauw Wit ’34 won uiteindelijk met 6-2.