nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Zwaar gehavend Harkema-Opeinde verliest in Franeker

Pijnlijke nederlaag voor ’t Fean ’58

LUTTELGEEST – ’t Fean ’58 leed in de uitwedstrijd tegen Tonego een pijnlijke nederlaag. De gastheren uit Luttelgeest overklasten de bezoekers op inzet en effectiviteit. Op de 5-1 overwinning viel niets af te dingen.

Slach om ’e Toer: negende editie op vrijdag 28 december

SURHUIZUM - Op de laatste vrijdag van het jaar wordt vanuit Surhuizum alweer voor de 9de keer de wandeltocht ‘Slach om ’e Toer’ georganiseerd. Elk jaar benutten ruim duizend wandelaars de vrije dag tussen Kerst en Nieuwjaar om naar buiten te gaan en lekker het jaar uit te stappen door de Noardlike Fryske Wâlden.

Dubbel Fries Kampioenschap Drakenbootrace in 2019

KOLLUM – Terwijl de langzamerhand de winter in valt en iedereen zich opmaakt voor de december feestdagen, is de gezamenlijke commissie al weer druk met de voorbereidingen van Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace 2019.

Uitslagen ronde elf onderlinge competitie damclub TTS

SURHUISTERVEEN - Halverwege de onderlinge competitie was er weer sprake van een daverende opkomst in de damarena van TTS. Op een persoon na waren alle spelers aanwezig, zodat de geplande inhaalronde doorgang kon vinden.

Stertil® nieuwe hoofdsponsor survivalrun Kootstertille

KOOTSTERTILLE - Na tien jaar Wadro en zeven jaar Biddle is nu de firma Stertil bereid gevonden om de komende jaren als hoofdsponsor van de survivalrun te fungeren. Het bedrijf is al jarenlang als co-sponsor verbonden aan de survivalrun. De Stichting Survival Kootstertille is verheugd met het feit dat de sponsorcommissie wederom een gerenommeerd bedrijf heeft gevonden om als hoofdsponsor op te treden.

Judo Kings pakken medailles in Bremen

BREMEN - Afgelopen weekend waren de Kings judoka's natuurlijk weer op pad naar een judo toernooi. Dit keer moesten ze wat verder rijden om deel te nemen aan de Open Bremen Internationaal.

Zwaar gehavend Harkema-Opeinde verliest in Franeker

FRANEKER - De winterstop is begonnen en voor Harkema-Opeinde komt deze op het juiste moment. Voor hoofdtrainer Willem Schokker was het zaterdagmiddag weer een hele puzzel om een elftal compleet te krijgen.

Buitendorpen bezorgen Feanster zaterdag damteam de volle winst

SURHUISTERVEEN - Hoewel je zou verwachten dat een dorp als Surhuisterveen wel een compleet damteam kan leveren blijkt dit bij lange na niet het geval te zijn. Voor het zaterdagteam van TTS had de wedstrijdleider de Feanster spelers vrijaf gegeven voor deze ronde en dat pakte uitstekend uit voor het team.

Titelkandidaten morsen punten tijdens inhaalronde

SURHUISTERVEEN - De tweede inhaalronde van dit seizoen verliep dramatisch voor een aantal titelkandidaten van damclub TTS. Allereerst was er de verbijstering toen Rein van der Wal dacht een combinatie uit te halen, maar een schijf verlies moest incasseren tegen Karel de Bruin. Normaliter is de pot dan gewonnen, maar Karel liet Rein ontsnappen naar remise.

Hille Postma gehuldigd voor 100ste wedstrijd in hoofdmacht Harkema-Opeinde

HARKEMA - Op zondag 23 november 2014 speelde Harkema Opeinde 1 de thuiswedstrijd tegen DTD 1. Aan thuiszijde stond een debutant in de basis die 24 uur eerder al een volledig duel in de A1 had gespeeld. De naam van deze debutant: Hille Postma.

Harkema-Opeinde twee punten armer in slotseconden

HARKEMA - Niet voor het eerst dit seizoen werd de blessuretijd Harkema-Opeinde fataal. Afgelopen zaterdag slaagde AVC er in de 95ste minuut in om op 1-1 te komen. Dit was een zure uitkomst voor de Harkemasters, die niet groots speelden maar wel hartstochtelijk voor elke meter grond vochten.

Harkemase Boys MO17-1 verliest nipt van SC't Gooi

HILVERSUM - Harkemase Boys MO17-1 ging dit weekend op bezoek bij SC 't Gooi uit Hilversum. SC 't Gooi, opgericht in 1905, is een club waarbij het aantal mannen- en damesteams met ieder vijftien elftallen even groot zijn.

BCV op herhaling bij ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Drie weken geleden verloor ’t Fean ’58 met 0-2 van BCV in de eerste knock-outronde van de bekercompetitie. Zaterdag stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar. Nu voor de reguliere competitie. Weer stond na 90 minuten de 0-2 stand op het scorebord in een vrijwel identieke wedstrijd. Met in de eerste helft twee ploegen, die elkaar in evenwicht hielden, waarbij de bezoekers in het tweede bedrijf ook nu de bovenliggende partij waren.

Nieuwe polo’s en tassen voor Buitenpost 2

BUITENPOST - Het tweede elftal van VV Buitenpost staat er piekfijn op met nieuwe polo’s. Ook heeft het team nieuwe tassen gekregen. De kleding en het toebehoren zijn aangeboden door Autobedrijf Thies Wiersma en De Haan Westerhoff. De spelers zijn blij met de professionele uitstraling van het tenue waarmee ze goed voor de dag kunnen komen.

Inschrijvingen LEGiO-run 2019 Grootegast open op 1 december

GROOTEGAST - De LEGiO-run maakt zich op voor de vierde editie op zaterdag 6 april 2019. Op 1 december 2018 gaan om 10:00 de inschrijvingen open.  De LEGiO-run is hét hardloopevent van Grootegast en omstreken met LEGO als thema.