nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

VV Buitenpost wint verdiend van SDC Putten

VV Buitenpost hijst de regenboogvlag

Meiden Talentenavond bij Harkemase Boys

HARKEMA - Op vrijdag 27 maart organiseert Harkemase Boys een Meiden Talentenavond voor speelsters en keepsters. De training zal verzorgd worden door de technische staf en speelsters van MO17-1 welke uitkomen op het hoogste niveau in de Landelijke Divisie.

Keeperstrainer Etienne Stomp versterkt jeugdtrainersstaf VV Buitenpost

BUITENPOST - De ervaren keeperstrainer Etienne Stomp gaat de komende maanden aan de slag bij VV Buitenpost. Vanaf deze week ondersteunt Stomp de jeugdkeeperstrainers van de Blauwkes. Het doel van de vereniging is nog meer aandacht te geven aan de jeugdkeepers. De specifieke (jeugd)keeperstraining is bij vele clubs een ondergeschoven kindje. Dit is bij VV Buitenpost de laatste jaren zeker niet het geval, maar met de komst van Etienne Stomp zal er nog meer kwaliteit worden geboden aan de jonge keepers.

De Twee Kastelen naar halve finale van de Friese beker

DOKKUM - Het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost heeft de halve finale van de Friese beker bereikt. In Dokkum werd De Donger 1 met minimaal verschil verslagen: het werd 2,5-1,5.

Jeugdwaterpolo in actie in de Kûpe

BUITENPOST - Zondag mocht de jeugdwaterpolo in thuisbad de Kûpe hun strijdlust vertonen. Het was mooi om te zien hoe het team wat sinds januari 2018 begonnen is met waterpolo, telkens meer als een team speelt.

Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam

AMSTERDAM - Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert op het programma. Nadat vorige week sneu verloren werd van DSS uit Haarlem, Harkemase Boys de kansen en DSS de punten, waren de meiden uit Harkema gebrand om de 3 punten uit Amsterdam mee huiswaarts te nemen. 

Harkema-Opeinde boekt regelmatige zege tegen GSVV

HARKEMA - Na twee vrije weekenden heeft Harkema-Opeinde de draad goed opgepakt. Thuis tegen hekkensluiter GSVV zegevierden de Harekieten met 3-1. Toen het na 20 minuten 1-0 werd, leek de thuisploeg op de automatische piloot op weg naar een nieuwe driepunter. Harkema hielp de grendorpsbewoners met slordig spel in het zadel. GSVV mocht zo lang hopen op de gelijkmaker. Toen die niet viel en het in de 69ste minuut 2-0 werd, was het een gelopen koers.

Negentiende editie van de Stertil Survivalrun groot succes

KOOTSTERTILLE - Op zondag 8 maart vond de negentiende editie van de Stertil Survivalrun plaats. Met bemoedigende woorden en enthousiasme gaf burgemeester Oebele Brouwer om 9.30 uur het eerste startschot. Tot ca. 13.30 uur ging er elke 4 minuten weer een groep van start met een survivalrun van 4,5,8 of 11 kilometer. De afgelopen periode waren vele survival liefhebbers rond Kootstertille druk met de voorbereidingen van deze run.

Inzet ’t Fean ’58 niet beloond

SURHUISTERVEEN – Het zat ’t Fean ’58 niet mee in de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum. De nummer twee van de ranglijst kwam goed weg met de 2-3 overwinning.

Zeperd voor VV Buitenpost in Zwolle

BUITENPOST - VV Buitenpost ging zaterdag in Zwolle met 5-0 onderuit tegen VV Berkum. Met twee bekerzeges en een overwinning in de competitie, waren de Blauwkes in de winning mood. Tegen de sterke middenmotor waren ze echter niet opgewassen en komt er een eind aan een mooie fase. “Berkum was gewoon op alle fronten beter”, concludeerde Buitenpost-trainer Jasper Bouma.

Friso Bouwgroep kan binnenkort starten met bouw nieuw zwembad Buitenpost

BUITENPOST - De voorbereidingen voor een nieuw energieneutraal zwembad in Buitenpost liggen op schema. De bestemmingsplanprocedure is doorlopen en ook het aanbestedingstraject is afgerond. Nu alle bedragen definitief bekend zijn, is duidelijk dat de bouw 1,2 miljoen euro duurder uitpakt door onder andere hogere bouw- en installatiekosten.

VV Buitenpost naar kwartfinale beker na winst op Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN - VV Buitenpost is doorgedrongen tot de laatste acht van het toernooi om de noordelijke districtsbeker. Dinsdagavond werd Leeuwarder Zwaluwen met 0-4 verslagen.

Robin Huisman de Jong winnaar darttoernooi

BUITENPOST - Robin Huisman de Jong heeft zaterdag het populaire darttoernooi van VV Buitenpost op zijn naam geschreven. In de finale van de singles nam de robuuste verdediger van de Blauwkes het op tegen trainer Floyd Tjeerdsma, die uiteindelijk na een spannende strijd met de tweede plaats genoegen moest nemen. Aan de 19e @WORK Personeelsdiensten Blauwkes Embassy deden in totaal 36 darters mee, leden en supporters van de voetbalvereniging.

VV Buitenpost wint verdiend van SDC Putten

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft de smaak van winnen weer te pakken. Na de bekerzege op Read Swart waren de Blauwkes zaterdag in de competitie te sterk voor SDC Putten. Het werd 1-0 door een doelpunt van Joran Olijve.

VV Buitenpost hijst de regenboogvlag

BUITENPOST - Discriminatie wordt niet geaccepteerd bij VV Buitenpost. De vereniging zegt: voetbal is voor iedereen. Iedereen moet zich thuis voelen bij de club. Daarom hijst VV Buitenpost vanaf nu de regenboogvlag. Deze vlag is een symbool van de homobeweging maar staat ook steeds vaker voor gelijkheid, ongeacht geaardheid, ras, kleur, achtergrond en geloof.

Bauke Jan Stuursma nieuwe trainer VV Buitenpost 2

BUITENPOST - Bauke Jan Stuursma gaat na de zomer aan de slag als trainer van VV Buitenpost 2. De huidige 24-jarige trainer van JO19-1 heeft zin in de nieuwe uitdaging. “In het tweede kom ik veel jongens tegen die ik de laatste drie jaar heb getraind bij JO19-1. Daarnaast zijn er een paar oudere voetballers. Mooi om nu bij de senioren te mogen werken”, zegt de ambitieuze Buitenposter.