nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Prima ’t Fean ’58 pakt punt tegen topper Blauw Wit ‘34

VV Buitenpost verliest van titelkandidaat Excelsior

Harkema-Opeinde wurmt zich voorbij Foarút

HARKEMA - In de voetballerij is logica soms ver te zoeken. Een week geleden speelde Harkema-Opeinde in Rottevalle een heel aardige partij. Na negentig minuten stond het alleen wel met lege handen. Afgelopen zaterdag tegen Foarút speelde het elftal een uur lang ver onder de maat.

VV Buitenpost verliest van titelkandidaat Excelsior

RIJSSEN - Excelsior ‘31 was zaterdag een maatje te groot voor VV Buitenpost. De gerenommeerde ploeg uit Rijssen, die in de race is voor de titel in hoofdklasse B, had moeite kansen te creëren tegen de stug verdedigende Blauwkes. Uiteindelijk wist de thuisploeg wel eenvoudig een aantal keer te scoren en kwam er een verdiende 3-0 op het scorebord.

Prima ’t Fean ’58 pakt punt tegen topper Blauw Wit ‘34

SURHUISTERVEEN – Gemengde gevoelens zaterdag na afloop van een enerverende wedstrijd op Sportpark It Ketting. Menigeen had vooraf getekend voor een gelijkspel, maar niet interim-trainer Johan Wijnsma.

Zaterdagteam TTS verliest nipt tegen promovendus

MILDAM - Met lood in de schoenen waren de Feanster dammers van TTS afgereisd naar Mildam om de laatste competitiewedstrijd in de landelijke te spelen tegen het sterke team van Heerenveen2.

Nederlands dames zaalvoetbalteam verzorgt clinic voor meiden Harkemase Boys

HARKEMA - Op dinsdag 12 maart zal sporthal De Fûgelkamp in Harkema deels oranje gekleurd zijn. Bondscoach Marius Privee van het Nederlands Zaalvoetbalteam komt dan langs in Harkema om een zaalvoetbalclinic te verzorgen voor de meiden van MO15-1, MO17-1 en MO17-2.

Uitslagen damclub TTS

SURHUISTERVEEN - In dit artikel vindt u de uitslagen terug van damclub Troch Tinken Sterk. Aanstaande zaterdag vindt de laatste wedstrijd voor de landelijke competitie plaats, uit tegen de reserves van Heerenveen-Mildam.

Techniektraining Stertil Survivalrun

KOOTSTERTILLE – Op 18, 21, 25 en 28 februari organiseert Stichting Survival Kootstertille trainingsavonden voor onervaren deelnemers die aan de Stertil Survivalrun 2019 mee willen doen.

Harkema-Opeinde na tumultueus slot met lege handen

ROTTEVALLE - Voor de vierde keer in anderhalf jaar tijd lukte het Harkema-Opeinde niet streekgenoot Rottevalle te verslaan. Nog niet eerder was de ploeg van trainer Willem Schokker er zo dichtbij als dit weekeinde.

VV Buitenpost machteloos tegen AZSV

BUITENPOST - VV Buitenpost speelde zaterdag een matige wedstrijd tegen AZSV uit Aalten. De Blauwkes leden te veel balverlies, verloren veel persoonlijke duels en hadden meer moeite met de slechte weersomstandigheden dan de tegenstander.

Zwaarbevochten gelijkspel voor ’t Fean ’58

IDSKENHUIZEN – Voor thuisclub VVI waren de druiven na afloop zuur. De Idskenhuisters lieten na een 2-0 voorsprong de ploeg uit Surhuisterveen in de hectische slotfase op gelijke hoogte komen. “Dat leek er aanvankelijk niet op”, analyseerde assistent-trainer Minno van der Werff. “Dat het dan toch nog lukt geeft een goed gevoel.”

Harkemase Boys haalt Stynsgeaster Gerald Postma van FC Groningen

HARKEMA - Harkemase Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Gerald Postma. De 21-jarige middenvelder uit Augustinusga komt over van FC Groningen, waar hij vooral zijn minuten maakt in het beloftenteam.

Harkema-Opeinde hervat competitie in Rottevalle

ROTTEVALLE - Over iets meer dan 24 uur begint Harkema-Opeinde officieel aan de tweede helft van het seizoen 2018/2019. Het is tot nog toe een seizoen dat niet geheel naar wens verloopt.

Sportinstuiven in de voorjaarsvakantie 

HARKEMA / HURDEGARYP - In de voorjaarsvakantie kunnen basisschoolkinderen weer meedoen aan sportinstuiven. In sporthal ‘De Hege Fiif’ in Hurdegaryp en sporthal ‘de Fugelkamp’ in Harkema kunnen de kinderen van groep 1 tot en met 8 (groep 1 en 2 onder begeleiding van ouders) kosteloos meedoen aan verschillende sporten en spelletjes.

Open training Meiden VV Harkemase Boys

HARKEMA - Heb jij talent en wil je graag je ambities verwezenlijken? Of wil je gewoon lekker voetballen in één van onze meidenteams? Dan is vv Harkemase Boys wellicht op zoek naar jou.

Ondanks ratingachterstand remise voor TTS

SURHUISTERVEEN - In de smuke bovenzaal van hotel van der Meer waren de dammers van het vlaggeschip aangekomen om de strijd aan te binden tegen het sterke team van Dokkum. Vanuit de opstelling was vast te stellen dat de Dokkumers maar liefst 507 punten in rating voorsprong hadden. De vechtlust van de Feansters betaalde zich echter uit.