nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Bouwdagen Stertil Survivalrun

Wedstrijd NSC Nijkerk tegen VV Buitenpost niet uitgespeeld

Kollum en ’t Fean ’58 houden elkaar in evenwicht

Bouwdagen Stertil Survivalrun

KOOTSTERTILLE - Zaterdag 25 januari is het startschot voor de bouwploeg van Stichting Survival Kootstertille. Vanaf dat moment wordt er elke zaterdag weer hard gewerkt aan het opbouwen van uitdagende hindernissen. Dit alles zodat er op 8 maart 2020 weer een spectaculaire editie van de Stertil Survivalrun kan plaatsvinden.

Kollum en ’t Fean ’58 houden elkaar in evenwicht

KOLLUM – De inhaalwedstrijd Kollum - ’t Fean ’58 leverde geen winnaar op. Het werd 2-2 in een boeiende partij voetbal tussen twee ploegen uit de middenmoot. Een eindstand waar iedereen op sportpark Baensein vrede mee kon hebben. “Een terechte uitslag, waar ik zeker mee kan leven”, vond Mark Bosma, de trainer van de Feansters. “Het ging op een neer, met veel kansen voor beide ploegen.”

Wedstrijd NSC Nijkerk tegen VV Buitenpost niet uitgespeeld

NIJKERK - Het duel tussen NSC Nijkerk en VV Buitenpost is zaterdag in de tweede helft gestaakt. De stand was op dat moment 2-0 voor de thuisploeg.

Hoofdmacht damclub TTS ouderwets in vorm

ALDEBOORN - Maandag 14 januari waren de Feansters dammers naar it Damstee te Aldeboorn vertrokken om voor de Friese hoofdklasse uit te komen tegen het sterrenteam van deze club.

SC Kootstertille verlengt contract Pieter Santema

KOOTSTERTILLE - Op de nieuwjaarsreceptie van SC Kootstertille is bekend gemaakt dat het contract van zowel de trainer van de eerste als de tweede selectie en de trainer van de dames selectie van SC Kootstertille met een jaar is verlengd.

Autosportbeurs Drachten

DRACHTEN - Op 18 en 19 januari 2020 wordt in de evenementenhal van het Fries Congrescentrum de autosportbeurs Short Track Motorsport Show georganiseerd.

Willem Brouwer en Klaas Schotanus interim-trainers Harkemase Boys

HARKEMA - Willem Brouwer en Klaas Schotanus zijn de rest van het seizoen interim-trainers bij Harkemase Boys. Ze volgen Hans de Jong op, van wie maandag afscheid werd genomen. Willem van Kammen blijft assistent-trainer.

Harkemase Boys en trainer Hans de Jong per direct uit elkaar

HARKEMA - Harkemase Boys neemt per direct, in goed onderling overleg, afscheid van trainer Hans de Jong. De Jong (57) was bezig aan zijn eerste seizoen bij de derdedivisionist.

Jeugd TTV Buitenpost in de prijzen bij ODI

OUDEGA (SWF) - Twee jeugdleden van tafeltennisvereniging Buitenpost hebben zaterdag in Oudega (SWF) een prima visitekaartje afgegeven. Op het jaarlijkse toernooi van ODI werden Ilse van der Ploeg en Michael Steendam respectievelijk eerste en tweede in de A-poule.

Beimers en Van Duinen verlengen bij Harkemase Boys

HARKEMA - Berwout Beimers en Dennis van Duinen spelen ook volgend seizoen voor Harkemase Boys. Beide spelers hebben een overeenkomst bereikt met de technische commissie over een langere verbintenis bij de derdedivisionist.

VV Buitenpost onderuit in Genemuiden

GENEMUIDEN - Een vroege tegengoal kwam VV Buitenpost zaterdag in Genemuiden niet meer te boven. Al na zes minuten liepen de Blauwkes achter de feiten aan. Een kwartier voor rust verdubbelde de thuisploeg de score waarmee het duel gespeeld leek.

’t Fean ’58 herstelt zich knap in Leek

LEEK -  De nipte nederlaag vorige week tegen gedoodverfd kampioen FC Burgum bleek zaterdag het vertrouwen bij de blauwhemden nauwelijks te hebben aangetast. Met de knappe 0-2 zege is een mooie plek in de middenmoot een feit.

Sneu verlies voor VV Buitenpost tegen Berkum

BUITENPOST - VV Buitenpost had zaterdag de zaakjes goed voor elkaar in de wedstrijd tegen VV Berkum. Toch stond de thuisploeg na afloop met lege handen.

Harkemase Boys en Hans de Jong na dit seizoen uit elkaar

HARKEMA - Harkemase Boys gaat na dit seizoen niet verder met hoofdtrainer Hans de Jong. De Jong is bezig aan zijn eerste seizoen op De Bosk en heeft een aflopend contract.

’t Fean ’58 kan niet stunten tegen koploper FC Burgum

SURHUISTERVEEN – De flow waarin ’t Fean ’58 de laatste weken verkeerde werd onderbroken door koploper FC Burgum. Op eigen veld werd het een 0-1 nederlaag. Beslist geen schande, want de fusieclub lijkt rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen.