nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Tourwinnaar Geraint Thomas wint ook in Surhuisterveen

Erwin Heslinga kampioen 29e zomerdamtoernooi Fryslân

Tuorke en Jurre klaar voor beachvolleybal

SURHUISTERVEEN - Het Feanster duo Tuorke en Jurre zijn net terug van een buitenlands vakantie uitstapje. Deze keer was Italië, het land van pizza en ijs, het favoriete land. Maar zo halverwege augustus is het al jaren tijd voor het Beachvolleybal toernooi in het centrum van Surhuisterveen. Een heel goede reden voor het Feanster tweetal om weer snel naar huis te gaan om maar niets van dit volleybal festijn te hoeven missen.

Ljeppersklub Buitenpost succesvol op Frysk Kampioenskip

IJLST - Afgelopen zaterdag is het Frysk Kampioenskip fierljeppen voor de jeugd gesprongen. Voor Ljeppersklub Buitenpost mochten vier jongens meedoen aan de hand van de kwalificatie wedstrijden. Bij de jongens 11 & 12  jaar werd ljepper Erwin Lefferts tweede.

WIK Drachten organiseert zomerwandeltocht

DRACHTEN - Op zaterdag 18 augustus 2018 organiseert Wandelsportvereniging Willen is Kunnen voor de tweede keer een Zomerwandeltocht. WiK wil hiermee de wandelaars, ook in de zomerperiode, de gelegenheid tot het deelnemen aan een wandeltocht geven.

Tourwinnaar Geraint Thomas wint ook in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Het was een mooi beeld in de slotronde van de Profronde van Surhuisterveen. Geraint Thomas en Tom Dumoulin zaten achter Bauke Mollema aan. De nummers één en twee van de Tour achterhaalden Mollema en gingen sprinten voor de winst. Thomas was net iets rapper dan Dumoulin. Zo’n 40.000 toeschouwers zagen Mollema derde worden.

Erwin Heslinga kampioen 29e zomerdamtoernooi Fryslân

SURHUISTERVEEN - Maandag 30 juli werd in café de Haven te Surhuisterveen de 14e en laatste ronde gespeeld van het 29e Zomerdamtoernooi Fryslan.De temperatuur in de speelzaal deden de naam van het toernooi alle eer aan en een groot deel van de schuivers hadden zich daarop aangekleed.

Tourwinnaar Geraint Thomas start in Profronde van Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Geraint Thomas, de winnaar van de Tour de France, maakt morgenavond zijn opwachting in de 37e Profronde van Surhuisterveen. Op de voorlaatste dag, in de tijdrit, stelde de 32-jarige Brit zijn Tourzege veilig. Daarmee heeft Surhuisterveen de nummers één en twee van de Tour op de deelnemerslijst staan. In een eerder stadium was al Tom Dumoulin gecontracteerd.

Wet ’n Wild Kollum: Beachvolleybal toernooi

KOLLUM - Op 24, 25 en 26 augustus vind in Kollum weer de Wet ‘n Wild dagen plaats. Deze traditie is inmiddels niet meer weg te denken uit de activiteitenkalender van Kollum. Nieuw dit jaar is de Beach Soccer en de Beachvolleybal.

Tom Dumoulin en Pieter Weening opnieuw naar Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Limburger en Nederlands wielerboegbeeld Tom Dumoulin staat 31 juli aan de start van de 37e Profronde van Surhuisterveen. De renner van Sunweb staat momenteel tweede in het algemeen klassement van de Tour de France en heeft nog altijd zicht op de winst.

Weinig spektakel in voorlaatste ronde zomertoernooi

SURHUISTERVEEN - Waarschijnlijk heeft de tropische warmte invloed gehad op het spelverloop in deze ronde. De echte strijdlust ontbrak hier en daar op de damborden.

Powerslide Inline Competitie in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Op woensdagavond 18 juli vindt op de skeelerbaan in Surhuisterveen de derde wedstrijd in de driedaagse van de Powerslide Competitie plaats. De Powerslide Inline Competitie is een regionale skeelercompetitie met toppers en talenten uit de drie Noordelijke provincies.

Zomerdamtoernooi: ronde tien zorgt voor nieuwe koploper

MILDAM - Door de winst op ploegmaat Bernard Post wist Erwin Heslinga de koppositie opnieuw te veroveren. Het moyenneverschil met de niet spelende Sipke Doller bedraagt thans 1.485 tegen 1.469. Met nog 4 wedstrijden te gaan lijkt het erop dat deze beide spelers de dienst gaan uitmaken.

Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra sluiten aan bij eerste selectie VV Buitenpost

BUITENPOST - Twee jeugdige talenten sluiten voor het nieuwe seizoen aan bij de eerste selectie van VV Buitenpost. Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra maken de overstap van VV Buitenpost Onder 19 naar het vlaggenschip. De professionele jeugdopleiding van de Blauwkes met gediplomeerde trainers stoomt hiermee opnieuw jong talent klaar voor het eerste elftal.

Concours Hippique Buitenpost viert speciale editie: 65 jaar!

BUITENPOST - De eerste woensdag in augustus, een vast gegeven in de agenda van velen: liefhebbers van paardensport, traditie, folklore en cultuur. En dat al 65 jaar lang! Het maakt de komende editie van het Concours Hippique Buitenpost op woensdag 1 augustus 2018 extra bijzonder.

Regioteam Kootstertille compleet

KOOTSTERTILLE - Regioteam Kootstertille is inmiddels aan de voorbereiding begonnen en speelt komende zaterdag 7 juli een oefenduel tegen een door Atze van der Wijk samengesteld gelegenheidsteam. Deze wedstrijd, in Kootstertille, begint om 14.00 uur.

Erik Nijboer winnaar Harkemaster Schuttersbokaal

HARKEMA - Erik Nijboer is winnaar geworden van de Schuttersbokaal van het seizoen 2017/2018. De Schuttersbokaal is een initiatief van Harkema-Opeinde, waarbij het aantal doelpunten van de spelers van de vijf seniorenteams en de jeugd onder 19 worden bijgehouden. De voetballer die aan het einde van het seizoen het vaakst het net heeft gevonden, wint de bokaal.