nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

VV Buitenpost verliest in tweede helft van Volendam

Tiental Harkema-Opeinde knokt zich in thriller langs VIOD

Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58

Tiental Harkema-Opeinde knokt zich in thriller langs VIOD

DRIEZUM - Harkema-Opeinde is weer een driepunter rijker. In een vermakelijke, maar niet al te beste partij versloegen de Harkemasters VIOD met 2-3. De zege was knap omdat deze in ondertal werd behaald.

VV Buitenpost verliest in tweede helft van Volendam

VOLENDAM - VV Buitenpost kon zaterdag één helft goed meedoen tegen RKAV Volendam. Beide ploegen kwamen daarin niet tot scoren. Na de thee verdedigden de Blauwkes niet goed en konden de Volendammers vijf keer het net vinden.

Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58

NIJLAND – Na het verlies tegen laagvlieger Hardegarijp leed ’t Fean ’58 ook een nederlaag (4-2) tegen Nijland, dat na 14 wedstrijden slechts één puntje had verzameld.  

Zaterdagteam TTS legt kampioenskandidaat het vuur aan de schenen

GOUTUM - In Ien en Mien te Goutum moesten de Feanster dammers het in ronde 10 opnemen tegen kampioenskandidaat Huizum 2. Met lood in de schoenen werd onder de rook van Leeuwarden de strijd aangebonden om op stipt 12.10 na een uitgebreid welkomstwoord van voorzitter Sietse Nagel.

Belangen groot bij VIOD-Harkema Opeinde

DRIEZUM - Mocht er niet al te veel regen meer vallen dan reist Harkema-Opeinde morgenmiddag naar Driezum, voor de voorlaatste wedstrijd in de strijd om de tweede periode. Tegenstander op sportpark ‘Treffers Heech’ is de plaatselijke trots VIOD, een ploeg waarvan de motor vooralsnog sputtert na de winterstop.

Friese kampioenschappen Tafeltennis 2020

DOKKUM - OP 15 februari worden de Friese kampioenschappen tafeltennis 2020 in Dokkum gehouden. Meerdan 150 jeugd- en seniorenspelers zullen dan strijden om de titel: Fries kampioen. In sporthal De Doelstien staan dan meer dan 30 tafels. Daarmee is dit het grootste tafeltennistoernooi in de provincie Fryslân.

Harkemase Boys MO17-1 wint overtuigend van FC De Bilt

DE BILT - In een regenachtig De Bilt moest Harkemase Boys MO17-1 tegen de plaatselijke meiden spelen van FC De Bilt. Op het prachtige kunstgras hoofdveld werd na het eerste fluitsignaal meteen duidelijk dat Harkemase Boys hier kwam om 3 punten op te halen.

Schaakclub De Twee Kastelen verslaat Franeker

FRANEKER - Het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost speelde afgelopen donderdagavond een uitwedstrijd in en tegen Franeker 1. Het werd een minieme 2,5-1,5 zege voor de Buitenposters en het had even goed fout kunnen aflopen.

TTV Nordic 1 verliest van TTV Buitenpost 2

KOLLUM - Afgelopen zaterdag speelde Nordic 1 thuis tegen Buitenpost 2. Buitenpost was vooraf koploper in deze poule, waarbij de verschillen minimaal zijn. Dat zou deze middag ook blijken. Voor Nordic speelde deze middag de vaste spelers. Senna Detmar, Zheng-Ze Zhou en Sikko Spijkerman. Senna beet deze middag het spits af tegen Cas Paauw. Het werd een spannende wedstrijd die Senna helaas verloor in vier games, waarbij de laatste game 11-13 werd.

Meetrain avonden Stertil Survivalrun 2020

KOOTSTERTILLE – Op 17, 20, 24 en 27 februari organiseert Stichting Survival Kootstertille trainingsavonden voor onervaren deelnemers aan de Stertil Survivalrun 2020. Deze avonden zijn bedoeld om kennis te maken met de survivalsport. De trainingen vinden plaats op het trainingsterrein van Stichting Survival Kootstertille.

VV Buitenpost verliest van sterk ACV

BUITENPOST - VV Buitenpost was zaterdag niet opgewassen tegen titelkandidaat ACV. De wedstrijd eindigde in 2-4. De Assenaren openden de score, waarna Joran Olijve de gelijkmaker aantekende. De gasten kwamen op 1-2 en maakten op slag van rust 1-3, wat de nekslag betekende voor de Blauwkes. In de tweede helft counterde ACV naar een vierde doelpunt. Robin Huisman de Jong zette de eindstand op het bord met een rake vrije trap.

Teleurstellend verlies ’t Fean ’58 tegen VV Hardegarijp

SURHUISTERVEEN – Na enkele prima resultaten in de voorbije weken lukte het ’t Fean ’58 niet om zaterdag de punten in eigen huis te houden. Het laaggeklasseerde VV Hardegarijp verraste vooral zichzelf door één van de spaarzame kansen na ruim een uur spelen te benutten. De winnende treffer van Jesse Bosma zorgde voor dolle vreugde bij de hardwerkende brigade van coach Oane Westra. 

Harkema-Opeinde zet lastig V en V'68 opzij

HARKEMA - Harkema-Opeinde verlengde de ongeslagen reeks dit weekeinde tot elf wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen V en V'68 werd door de Harkemasters met 3-1 gewonnen. De overwinning was er eentje in de categorie 'zwaarbevochten'.

V.V. Surhuisterveen kist voor zaterdagvoetbal

SURHUISTERVEEN – Het eerste en tweede elftal van VV Surhuisterveen voetballen vanaf volgend seizoen niet meer op de zondag, maar op de zaterdag. Het derde elftal houdt vast aan de zondag. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat de afgelopen maanden binnen de club is gehouden. Het besluit is donderdagavond met een grote meerderheid genomen in een druk bezochte bijzondere ledenvergadering. De vergadering ging er ook mee akkoord dat het bestuur gaat onderzoeken welke verdere vormen van samenwerking mogelijk zijn met dorpsgenoot ‘t Fean ‘58.

Harkema-Opeinde wacht lastige partij tegen V en V'68

HARKEMA - Zaterdagmiddag komt er een ploeg in Harkema op bezoek die er de afgelopen jaren nooit in slaagde Harkema-Opeinde punten afhandig te maken. Wie niet verder kijkt dan de uitslag, zal een gemakkelijk middagje vermoeden voor de Harkemasters. Insiders weten wel beter. Hoewel Harkema Vlug en Vaardig de afgelopen 15 maanden drie keer versloeg, kwamen deze winstpartijen stuk voor stuk tot stand in zwaarbevochten wedstrijden.