nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Geen beker maar medaille voor Buitenpost 5

Nieuwe fysiotherapeute voor VV Buitenpost

BUITENPOST - Wendy Albada is de nieuwe fysiotherapeute en verzorgster van het eerste elftal van VV Buitenpost. Wendy werkt sinds ruim een jaar bij Allert Pol Fysiotherapie in Buitenpost. “Ik ga de behandelingen van spelers voor de training en wedstrijden doen als dat nodig is, zodat iedereen fit het veld in kan. Daarnaast geef ik revalidatietrainingen”, zegt Wendy.

Bedankje voor alle jeugdtrainers van VV Buitenpost

BUITENPOST - Alle 51 jeugdtrainers van VV Buitenpost hebben voor hun inzet in het afgelopen voetbalseizoen een cadeau ontvangen. Namens hoofdsponsor De Haan Westerhoff mocht Wietse van der Veen, hoofd jeugdopleiding, waardebonnen voor een sportzaak uitreiken.

Zwaluw verstoort de rust tijdens damtoernooi

MILDAM - Ronde 8 van het 30e zomerdamtoernooi Beneluxvet in de Hof van Schoterland werd opgefleurd door een rondvliegende zwaluw, die door het open raam naar binnen was gekomen.

Zomerdamtoernooi: dammers DCH Heerenveen nestelen zich in top tien

SURHUISTERVEEN - Ronde 7 halverwege dit fantastische toernooi werd gekenmerkt door de opmars van de spelers van DCH. Maar liefst drie personen namelijk: Martie Boersbroek- Sipke Doller- en Marten Zijlstra kwamen met stip de top tien binnen.

Harkema-Opeinde met kop omhoog ten onder tegen Helpman

MARUM - De Harkemaster overwinningsvloot is gestrand in het zicht van de haven. In finale om promotie naar de derde klasse verloor Harkema-Opeinde zaterdagmiddag na verlenging met 4-2 van Helpman.

Nederlandse topschaatsers skeeleren mee in Elfstedentocht voor goed doel

REGIO - Een selectie van de beste Nederlandse topschaatsers doet zaterdag 6 juli 2019 mee aan een skeelertocht van drie vrienden langs de elf Friese steden.

Mark Huizinga en Hessel Huisman nieuwe aanwinsten voor Buitenpost

BUITENPOST - Verdediger Mark Huizinga en doelman Hessel Huisman komen het nieuwe seizoen VV Buitenpost versterken. Huizinga komt over van Drachtster Boys en Huisman stond onder de lat bij BCV 2. Ze hebben veel zin om voor de Blauwkes te gaan spelen. “Buitenpost is een mooie club”, zeggen de twee.

Geen beker maar medaille voor Buitenpost 5

ZUIDWOLDE - Buitenpost 5 heeft zaterdag in Zuidwolde de algehele bekerfinale tegen Rolder Boys 3 verloren. Het werd 5-0 voor de ploeg uit Drenthe. Een geflatteerde uitslag, want Buitenpost kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren.

Kaartverkoop VV Buitenpost - SC Heerenveen van start

BUITENPOST - SC Heerenveen speelt zaterdag 29 juni tegen hoofdklasser VV Buitenpost. De wedstrijd begint om 19.00 uur op sportpark De Swadde in Buitenpost. Het is het tweede oefenduel van SC Heerenveen in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Harkema-Opeinde periodekampioen na zege op VCR

HARKEMA - Vreugde en verdriet lagen na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Harkema Opeinde-VCR dicht bij elkaar. De thuisploeg won met 2-1, pakte de derde periodetitel en stapte met het hoofd omhoog van het veld.

VV Buitenpost handhaaft zich knap in de hoofdklasse

BUITENPOST - VV Buitenpost kan zich opmaken voor nog een seizoen in de hoofdklasse. Zaterdag werd gelijkgespeeld in en tegen SDC Putten (1-1). Hiermee eindigt het team met 29 punten op een knappe twaalfde plek op de ranglijst.

Laatste competitiewedstrijd ’t Fean ’58 in het teken van afscheid nemen

SURHUISTERVEEN – Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel. Het bezoekende CVVO was al veroordeeld tot de nacompetitie om handhaving te bewerkstelligen, thuisclub ’t Fean ’58 had zich al veilig gespeeld.

Jarno Visser uit Kootstertille Nederlands Kampioen Survivalrun

DRONTEN - Afgelopen zondag stond in Dronten het Open Nederlands Kampioenschap Survivalrun bij de jeugd op het programma. In de categorie JSR-B (12-14 jaar) was Jarno Visser uit Kootstertille een van de favorieten.

Buitenpost 5 wint bekerfinale in Stadskanaal

STADSKANAAL - Buitenpost 5 heeft zaterdag de bekerfinale van zaterdag reserveteams gewonnen van SJS 3 uit Stadskanaal. Het werd 0-1 voor de Buitenposters door een doelpunt van Chris Koster. Zaterdag 1 juni speelt het vijfde team de algehele finale om de beker tegen de winnaar van de zondag reserveteams.

VV Buitenpost onmachtig tegen Urk

BUITENPOST - VV Buitenpost had zaterdag een lastige middag tegen SV Urk. De Blauwkes waren duidelijk niet opgewassen tegen de degelijke opponent. Na de openingsgoal van de Urkers in de eerste helft, mocht Buitenpost lang hopen op een gelijkspel, maar had daar eigenlijk geen recht op en creëerde daarvoor bovendien ook onvoldoende kansen.