nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

Leerzame Waterpolo clinic bij PWC

Voorverkoop ’t Fean ’58 – FC Groningen gestart

Harkemase Boys legt verdediger Bruintjes vast

Jarno Visser uit Kootstertille Nederlands Kampioen Survivalrun

KOOTSTERTILLE - De 14-jarige Jarno Visser uit Kootstertille mag zich Nederlands Klassement Kampioen Survivalrun noemen van het seizoen 2017-2018. Jarno heeft verspreid over het hele seizoen 13 verschillende survivalruns gelopen door heel Nederland. Hij liep deze runs bij de categorie Jeugd Survivalrun B.

Leerzame Waterpolo clinic bij PWC

BUITENPOST - Zaterdag 16 juni heeft KNZB Noord een Waterpolo clinic gegeven bij de zwem- en waterpolovereniging PWC in Buitenpost. In januari van dit jaar is de PWC gestart om een nieuw jeugdteam voor 7-13 jaar voor de waterpolo samen te stellen. Inmiddels is een gemengd team van enthousiaste jonge spelers in training. Doel is om volgend jaar mee te doen met de jeugdcompetitie.

Voorverkoop ’t Fean ’58 – FC Groningen gestart

SURHUISTERVEEN – De voorbereidingen voor de wedstrijd ’t Fean ’58 – FC Groningen zijn in volle gang. De jubilerende Feanster zaterdagclub spaart kosten nog moeite om ‘De Trots van het Noorden’ eredivisiewaardig te ontvangen. “We liggen prima op schema”, zegt een enthousiaste organisatievoorzitter Pieter van der Meer. Inmiddels is de voorverkoop van start gegaan.

Harkemase Boys legt verdediger Bruintjes vast

HARKEMA - Harkemase Boys heeft zich kort voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal versterkt met Mark Bruintjes (21), die overkomt van PEC Zwolle. Daarmee hebben de Harkiten de plek centraal achterin, die na het late vertrek van Kellian van der Kaap en Bart de Groot vacant was, ingevuld.

Verslag ronde 7 zomerdamtoernooi

SURHUISTERVEEN - Opvallend was de winst die Harrekiet Jan Hiemstra in het blauw deed verschijnen tegen de veteraan Klaas Mondria. Broer Sape moest helaas opnieuw een nederlaag incasseren. Pieter Dijkstra de strateeg uit Britsum moest uitkomen tegen titelkandidaat Sipke Doller. Het kanon uit Haulerwijk maakte echter korte metten met Pieter.

De Boer is (S)troef opnieuw Kampioen Drakenbootrace

KOLLUM – Met een verschil van 1-8ste van een seconde is zaterdag voor de tweede keer op rij het team van vriendenploeg De Boer is (S)troef uit Kollum Fries Kampioen Drakenbootrace geworden. In Kollum werd voor de zesde keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen zo’n 300 deelnemers verdeeld over 16 teams met elkaar de strijd aan.

SC Kootstertille met riante overwinning op HJSC terug naar de 4e klas

KOOTSTERTILLE – Ruim zevenhonderd toeschouwers zagen SC Kootstertille na zes jaar terugkeren in de vierde klas. De finaleronde van de nacompetitie werd niet het duel waar de vonken vanaf spatten. Daarvoor was de tegenstand van een gehavend HJSC te pover, maar toonde de thuisclub ook overduidelijk aan dat voor de gasten niets te halen viel.

Nieuwe verdediger voor Harkemase Boys, aanvoerder vertrekt

HARKEMA  - Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen nog een verdediger vastgelegd. De 23-jarige Iloba Achuna is de volgende aanwinst. De 23-jarige inwoner van Drachten komt over van ONS Sneek, waar hij twee seizoenen heeft gespeeld.

PWC organiseert Jeugdclinic Waterpolo

BUITENPOST - Op zaterdag 16 juni organiseert Zwem- en Waterpolovereniging PWC, in de Kûpe te Buitenpost een jeugdwaterpolo clinic. Dit in samenwerking met een coördinator van de KNZB Regio Noord en enkele top waterpolo spelers uit Heerenveen. Het belooft een leuke en leerzame middag te worden waar onder andere aandacht wordt besteed aan speluitleg, zwemvaardigheid, balvaardigheid, passen en schieten met de bal.

Harkemase Boys versterkt zich met aanvaller Jong PEC Zwolle

HARKEMA - Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen vleugelspits Jochem van Putten vastgelegd. De 21-jarige Van Putten komt over van het beloftenteam van PEC Zwolle en is een rechteraanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan.

SC Kootstertille met een been in vierde klasse

KOOTSTERTILLE – De eerste horde in de nacompetitie is genomen. In een boeiend duel werd vierde klasser Friese Boys verdiend met 4-2 verslagen waardoor de gasten volgend seizoen een klasse lager spelen. De Tilsters wacht komende zaterdag, opnieuw in eigen huis, vijfde klasser HJSC die pas na het nemen van strafschoppen Mulier wist uit te schakelen.

Loting Allert Pol 5 tegen 5 Toernooi 2018 bekend

GERKESKLOOSTER– De voorbereidingen van het Allert Pol 5 tegen 5 Toernooi zijn in volle gang. Inmiddels is de loting gedaan en weten de teams uit de regio tegen wie ze het moeten opnemen in de voorronden. De voorronden worden op maandag 18 en dinsdag 19 juni gespeeld op sportpark ’t Kleaster in Gerkesklooster-Stoobos.

VV Buitenpost speelt gelijk tegen Groningen

BUITENPOST - Het succesvolle seizoen is voor VV Buitenpost geëindigd met een gelijkspel tegen VV Groningen. De kampioen haalde 59 punten met een doelsaldo van +39. Daarmee haalden de Blauwkes acht punten meer dan de nummer twee Drachtster Boys. Rudmer Loonstra werd clubtopscorer met 17 doelpunten. Eén meer dan Rolf Dijk.

SC Kootstertille met positief gevoel naar nacompetitie

TZUMMARUM – Eindelijk wist SC Kootstertille een duel tegen een team uit de top drie winnend af te sluiten. Op de slotdag van de competitie was de verdiende 3-1 overwinning op belager Tzummarum meer dan voldoende om de tweede plaats definitief over de streep te trekken.

Gehavend ’t Fean ’58 houdt knap stand tegen Dokkum

DOKKUM – ’t Fean ’58 sloot het seizoen af met een 2-2 gelijkspel in en tegen Dokkum. Door deze stand speelden de Dokkumers zich veilig. Met 32 punten eindigden zij gelijk met SC Twijzel en Waskemeer, dat door een slechter doelsaldo veroordeeld is tot de nacompetitie.