nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

VV Buitenpost in slotfase langs Noordscheschut

Harkema Opeinde-RWF verdient geen winnaar

Foarut dwarsboomt titelaspiraties SC Kootstertille

’t Fean ’58 gemakkelijk langs Anjum

Sportinstuiven in de voorjaarsvakantie

HARKEMA / HURDEGARYP - De afdeling sportstimulering (High Five) van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel organiseert in de voorjaarsvakantie weer sportinstuiven.

KV Flamingo’s kampioen

BUITENPOST - In een bomvolle sporthal de Houtmoune speelde kampioen Flamingo’s zijn laatste thuiswedstrijd tegen TFS. In een enerverende werd na een doelpuntrijke tweede helft gewonnen met 25-18.

Harkema Opeinde-RWF verdient geen winnaar

HARKEMA - Harkema-Opeinde en RWF behielden in hun onderlinge duel de ongeslagen status die beide teams in 2018 hadden opgebouwd. Dat was tevens één van de weinige lichtpuntjes zaterdagmiddag, al werd de champagne aan geen van beide zijden ontkurkt door dit gegeven. Op een prima bespeelbaar veld kwamen de 22 acteurs niet verder dan een 0-0 uitslag.

VV Buitenpost in slotfase langs Noordscheschut

NOORDSCHESCHUT - VV Buitenpost heeft zaterdag met verve de koppositie verdedigd. Uit tegen Noordscheschut werd het 2-3. De Blauwkes waren in de eerste helft de bovenliggende partij en namen via topscorer Rudmer Loonstra de leiding. 

Foarut dwarsboomt titelaspiraties SC Kootstertille

MENAAM – Om in de race voor het kampioenschap te blijven mochten er in de topper tegen koploper Foarut geen punten worden gemorst. Het vertoonde spel in de eerste helft zou dan ook voldoende vertrouwen moeten geven om de onterechte achterstand alsnog in een overwinning om te buigen.

Damnieuws: Huizumers laten kans op promotie niet glippen tegen TTS

SURHUISTERVEEN - Voor de landelijke zaterdagcompetitie moesten de Feanster schuivers hun laatste wedstrijd spelen tegen de reserves van Huizum uit Leeuwarden. Met een overwinning konden de Huizumers de tweede plaats afdwingen welke recht geeft om deel te nemen aan de nacompetitie en op die manier alsnog wellicht promotie te bereiken.

’t Fean ’58 gemakkelijk langs Anjum

SURHUISTERVEEN – Op papier middenmoter maar in werkelijkheid een subtopper. En dus oppassen voor het taaie Anjum met in de gelederen de gemakkelijk scorende superspits Stephan Overkempe.

Meetrainavonden Biddle Survivalrun

KOOTSTERTILLE - Op 19, 22 en 26 februari en 1 maart organiseert Stichting Survival Kootstertille meetrainavonden voor minder ervaren deelnemers aan de Biddle Survivalrun 2017.

VV Buitenpost zegeviert wederom

BUITENPOST – Vorige week belandde Buitenpost aan de leiding in de Eerste Klasse E, met dien verstande dat Drachtster Boys was afgelast (uit bij Oranje Nassau - AdeH) en Buitenpost won bij het Leeuwarder Blauw Wit ´34. Zaterdag kwam Balk naar het kunstgras op sportpark De Swadde.

’t Fean ’58 geeft Zwaagwesteinde geen kans

ZWAAGWESTEINDE – ’t Fean ’58 heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Minnertsga, de eerste in deze competitie. In de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde werd het 0-3, een overwinning waarop niets viel af te dingen.

Inhaalrace Harkema-Opeinde stopt na gelijkmaker

BEETSTERZWAAG - Harkema-Opeinde is in de uitwedstrijd tegen laagvlieger De Sweach niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Het leek er aanvankelijk niet op dat er toch een punt behaald zou worden. Al na dertien minuten stonden de Harkemasters op een 2-0 achterstand.

Bent u tussen de 50 en 65 jaar en wilt u meer bewegen?

BUITENPOST - De gemeente Achtkarspelen organiseert het project “Langleven Sport en Bewegen” om de doelgroep 50- tot 65-jarigen kennis te laten maken met verschillende sporten en om bewegen te stimuleren.

Damnieuws: Haperend motorblok kost zaterdagteam TTS de zege

SURHUISTERVEEN - Vol goede moed waren de schuivers van het zaterdagteam van TTS aangeschoven achter de borden om hun krachten te meten met de mannen uit Britsum. Meestal een spannende strijd waarbij in het verleden de punten nog nooit werden gedeeld.

Winst op Blauw Wit brengt VV Buitenpost aan kop

LEEUWARDEN - VV Buitenpost had zaterdag veel kansen nodig om Blauw Wit ’34 te kunnen verslaan. Pas in de slotfase maakten de Blauwkes het verschil in Leeuwarden. Na een 1-0 achterstand werd het uiteindelijk 1-3 door twee doelpunten van Rik Weening en één van Martijn van Roeden.

Tilsters oefenend naar winst bij De Sweach

BEETSTERZWAAG – Opnieuw gooide Pluvius roet in het eten waardoor SC Kootstertille opnieuw niet voor de competitie in actie hoefde te komen en ook de vooruitzichten voor komende zaterdag beloven niet veel goeds. Omdat de Sweach haar wedstrijd bij ASC ook zag afgelast vonden beide teams elkaar in een oefenduel op het kunstgras in Beetsterzwaag.