nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

'Feanster Toer' het markante gezicht van Surhuisterveen

VV Buitenpost en Genemuiden delen de punten

VV Buitenpost en Genemuiden delen de punten

BUITENPOST - VV Buitenpost kwam zaterdag niet verder dan 1-1 tegen SC Genemuiden. In de eerste helft kwam het duel niet los en was er weinig te genieten voor de toeschouwers.

Sterk herstel ’t Fean ’58 ondanks nederlaag

BURGUM – Na een serie zwakke wedstrijden herstelde ’t Fean ’58 zich knap in de uitwedstrijd tegen BCV. Tot een overwinning leidde het niet - de thuisclub won met 1-0 – de Feansters speelden met veel zelfvertrouwen. “Ik zag een team dat bereid was alles te geven”, concludeerde een tevreden trainer Mark Bosma.

Belangrijke winst Buitenpost op Flevo Boys

EMMELOORD - VV Buitenpost heeft zaterdag drie belangrijke punten in de wacht gesleept. De uitwedstrijd tegen Flevo Boys eindigde in 0-1. Het veldoverwicht was voor de thuisploeg, maar de beste kansen voor Buitenpost, dat collectief sterk voor de dag kwam.

’t Fean ’58 maatje te klein voor Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN – ’t Fean ’58 liep tegen Leeuwarder Zwaluwen tegen een forse nederlaag op. De thuisclub was met 7-1 veel te sterk voor de bezoekers. Door de 2-1 nederlaag van medetitelkandidaat BCV tegen SC Joure namen de stadjers meteen de leiding over van de Burgumers.

Jan van der Lei trainer B-selectie ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Jan van der Lei is met ingang van het seizoen 2019/2020 de trainer van de B-selectie van ’t Fean ’58. Deze week tekende  de 48-jarige inwoner van Rottevalle een contract met de Feanster zaterdagclub.

Roeiers gezocht voor Fries Kampioenschap Drakenbootrace

KOLLUM – Wederom vindt dit jaar weer in Kollum het Open Fries Kampioenschap Drakenboot varen weer plaats. Dit jaar vindt dit spektakel plaats op zaterdag 22 juni 2019.

Voorlaatste ronde brengt Rein van der Wal clubkampioenschap bij TTS

SURHUISTERVEEN - Met nog twee ronden te gaan waren er nog drie kandidaten die in aanmerking kwamen voor het algeheel clubkampioenschap bij damclub TTS.

Sparta Nijkerk maatje te groot voor VV Buitenpost

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft zaterdag geen punten overgehouden aan het duel tegen Sparta Nijkerk. Van te voren was duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden tegen de gedeeld koploper, ook vanwege het ontbreken van enkele basisspelers.

MO17-1 Harkemase Boys overklast koploper OJC Rosmalen

HARKEMA - Dit weekend stond de topper in de Landelijke 4de Divisie op het programma tussen twee clubs, Harkemase Boys nummer vier op de ranglijst en koploper OJC Rosmalen.

Uitstekend Harkema-Opeinde te sterk voor AVC.

SEXBIERUM - Harkema-Opeinde heeft zichzelf dit weekeinde in Sexbierum een uitstekende dienst bewezen. De vooraf als zwaar bestempelde uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat AVC werd in een dik verdiende 0-2 zege omgezet.

Belangrijke zege voor ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Met een 2-1 zege op het laag op de ranglijst geklasseerde Tonego deed ’t Fean ’58 prima zaken. “Het moet al raar gaan als we ons nu nog zorgen moeten maken”, sprak de opgeluchte oefenmeester Mark Bosma na afloop.

Start cursus zeilen voor gehandicapten

REGIO - In mei en juni vinden op vier verschillende locaties in Friesland zeilcursussen plaats voor mensen met een verstandelijke handicap. Aanmelden als deelnemer en begeleider kan tot 4 mei.

Inschrijving Voetbalschool Veerkr88 start vrijdag

BUITENPOST - Voetbalschool Veerkr88 organiseert in de meivakantie de traditionele voetbaldriedaagse op sportpark De Swadde in Buitenpost. De inschrijving voor de voetbaldriedaagse op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei start vrijdagmiddag aanstaande om 16.00 uur.

Marumers tonen veerkracht tegen ’t Fean ‘58

MARUM – Uiteindelijk viel er niets te halen voor ’t Fean ’58 in de uitwedstrijd tegen SV Marum. Al zag het daar na de eerste helft niet naar uit, toen met een 0-1 voorsprong werd gerust.

Harkema-Opeinde koestert punt tegen WTOC

HARKEMA - Voorafgaand aan de wedstrijd Harkema Opeinde-WTOC tekenden aan thuiszijde velen voor een punt. De Harkemasters zijn het hele seizoen al gehavend. Zaterdag kwamen bovenop het zestal geblesseerden drie spelers die met wintersport waren. WTOC-thuis zou dus een lastig karwei worden.