nieuws uit    Achtkarspelen en omstreken

SC Kootstertille zakelijk langs Drogeham

Louter verliezers bij Harkema Opeinde-Friese Boys

VIDEO: Harkemase Boys doet goede zaken met eerste thuiswinst in lange tijd

VV Buitenpost wint op valreep in Winsum

Harkema-Opeinde gastheer van runner-up Oostergo

HARKEMA - Voor de tweede keer in vijf dagen komt Harkema-Opeinde 1 in actie op eigen veld. Waar afgelopen dinsdag nog hekkensluiter Friese Boys werd ontvangen, krijgt de thuisploeg morgen bezoek van een tegenstander van een heel andere orde; Oostergo staat momenteel stevig op de tweede plaats en is dé ploeg in vorm in de Vierde Klasse C.

SC Kootstertille zakelijk langs Drogeham

KOOTSTERTILLE – De return zat nu wel heel snel op het vorige duel en de krachtmeting verdiende, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag, nimmer het predicaat derby. Drogeham wist de eerste helft redelijk overeind te blijven maar zag de score na rust snel oplopen.

Louter verliezers bij Harkema Opeinde-Friese Boys

HARKEMA - Weinig lachende gezichten waren er na afloop van de wedstrijd tussen Harkema-Opeinde en Friese Boys. De thuisploeg baalde omdat het voor de zoveelste keer het afgelopen halfjaar niet tot een overwinning was gekomen.

Nieuwe spelers voor 't Fean '58

SURHUISTERVEEN -  Raoul Dijkstra (21) en Jorn Kuipers (19) spelen volgend jaar voor 't Fean '58. Dijkstra, geboren en getogen Surhuistervener, keert terug op het oude nest na een jaar voor tweedeklasser BCV uit Burgum te zijn uitgekomen.

Twee Friese titels voor acro teams WSBF

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 14 april werden de Friese  Kampioenschappen acro gehouden voor het niveau E-instap te Buitenpost. WSBF mocht met maar liefst zes teams deelnemen aan het FK, welke zich hiervoor hadden geplaatst.

Voorlaatste ronde voert spanning op naar hoogtepunt bij TTS

SURHUISTERVEEN - In de B groep liet Willem Hofstede Symen Atsma de hakken zien en plaatste zich daarmee op een gedeelde 1e plaats die recht geeft op promotie. Tjidsger Veenstra die een partij minder heeft gespeeld zal volgende week in de laatste ronde van de onderlinge minimaal remise dienen te behalen tegen Atsma om promotie te bewerkstelligen.

VIDEO: Harkemase Boys doet goede zaken met eerste thuiswinst in lange tijd

HARKEMA - Met de eerste thuiszege sinds half november heeft Harkemase Boys zaterdag goede zaken gedaan in het rechterrijtje van de Derde Divisie. De Harkiten wonnen met 3-1 van Spijkenisse en nemen daarmee afstand van de onderste regionen.

VV Buitenpost wint op valreep in Winsum

WINSUM - VV Buitenpost heeft zaterdag op de valreep gewonnen van VV Winsum. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Rolf Dijk de winnende treffer voor de Blauwkes. Buitenpost is nog één winstpartij verwijderd van de titel. Aanstaande zaterdag kan de ploeg kampioen worden als er in Harlingen wordt gewonnen van Zeerobben.

Harkema-Opeinde ongelukkig onderuit in Haulerwijk

HAULERWIJK  - Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat credo was zaterdagmiddag voor Harkema-Opeinde zonder meer van toepassing. Terwijl in het begin van de competitie elke bal goed leek te vallen, is dat de laatste maanden niet het geval. Zo ook in Haulerwijk.

SC Kootstertille omzeilt in Drogeham lastige thuisclub

DROGEHAM – Het bij vlagen pittige duel leverde De Tilsters weliswaar een verdiende 3-1 overwinning op maar dat ging wel ten koste van de nodige zweetdruppels. Drogeham nam razendsnel een voorsprong waardoor de gasten vol in de achtervolging moesten.

Zevenklapper voor ’t Fean ’58 in Minnertsga

MINNERTSGA – Een uiterst gemotiveerd ’t Fean ’58 nam vanmiddag revanche op Minnertsga. De mannen van oefenmeester John Hofte kregen met 0-7 klop en lijken dit seizoen buiten de prijzen te vallen. Eén punt uit de laatste vier wedstrijden en dat na een prachtige start van het seizoen.

Dames VIOD Driezum maken overstap naar Harkemase Boys

HARKEMA - Harkemase Boys wil de komende jaren proberen de top te bereiken van het damesamateurvoetbal. In de afgelopen maanden is er achter de schermen op sportpark De Bosk in Harkema volop gewerkt aan de plannen om het dames- en meisjesvoetbal binnen de club te versterken en te verbreden.

Tilster collectief teveel voor Noordbergum

NOORDBERGUM – Het voor beide teams belangrijke inhaalduel om in de race voor de nacompetitie te blijven, werd door SC Kootstertille gedecideerd gewonnen. Behoudens het eerste kwartier hebben de Tilsters het opvallend gemakkelijk gehad maar dat werd door een ijzersterke collectief zelf afgedwongen.

Eerste kampioen bekend in hoofdgroep damclub TTS

SURHUISTERVEEN - Doordat Rein van der Wal in zijn partij tegen Haye Wittermans niet verder was gekomen dan remise was Gerrit Terpstra voor hem onbereikbaar geworden. Gerrit kan terugzien op een geweldig seizoen waar een record aantal punten werd behaald. Na één verliespartij in het begin hoefde hij slechts vier remises toe te staan.

Stelpstra blijft, Van Hezel vertrekt bij Harkemase Boys

HARKEMA - Harkemase Boys heeft met Robert Stelpstra overeenstemming bereikt over een verlenging van zijn verblijf op De Bosk op De Bosk. Jorco van Hezel vertrekt daarentegen.