’t Fean ’58 kan niet stunten tegen koploper FC Burgum · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 kan niet stunten tegen koploper FC Burgum

zaterdag 30 november 2019

De flow waarin ’t Fean ’58 de laatste weken verkeerde werd onderbroken door koploper FC Burgum. Op eigen veld werd het een 0-1 nederlaag. Beslist geen schande, want de fusieclub lijkt rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen.

FC Burgum – met ingang van dit seizoen ontstaan uit een fusie tussen zondag eersteklasser Bergum en BCV (zaterdag tweede klasse) – werd op voorhand al bestempeld als kampioens kandidaat nummer één. “Daar hoeven we ook niet omheen te draaien”, zegt voorzitter Dirk van der Woude, die zeker de realiteit hiervan inziet. “Het vorige seizoen deden we met BCV in deze klasse lang mee in de strijd om titel, maar haakten tegen het einde af. Door de fusie is er dit seizoen een brede selectie. Daardoor moeten we het nu langer kunnen volhouden.”

De nederlaag behoeft voor ’t Fean ’58 zeker niet te betekenen dat er een einde is gekomen aan de flow, want er werd goed gespeeld en de Burgumers kregen de punten zeker niet cadeau. In een gelijk opgaande wedstrijd ging de thuisclub met veel inzet de strijd aan. Het werd dan ook een stevige, maar sportieve pot voetbal.

De eerste tien minuten kwam de thuisclub er niet aan te pas. FC Burgum zette meteen druk, wat in de zesde minuut al resulteerde in de 0-1 eindstand. Clubtopscorer Justus Boomsma mikte na een mooie aanval de bal geplaatst in de hoek. Alex Bosma leek na een klein kwartier de score te verdubbelen, maar zijn inzet ging net naast. Daarna kreeg de thuisclub meer grip op het spel, doelman Arjen Tolman kwam echter niet in gevaar. Een schot van Erwin Tabak ging over, Erwin Vos vond de keeper op zijn weg.

De goed leidende scheidsrechter Kevin Moed had de tweede helft nog maar net op gang gefloten of Yorn Schikking had tot twee maal toe de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Eerst kwam hij een teenlengte tekort om een voorzet van Cor-Pieter Pander af te ronden, even later zag hij oog in oog met doelman Jelmer van der Meer zijn inzet gekeerd.

Zolang de 0-1 op het scorebord stond bleven de Feansters hoop houden. Met veel inzet werd gestreden en was er van krachtsverschil geen sprake. Mark Bosma, trainer van ’t Fean ’58 blikte dan ook met een dubbel gevoel terug. “Er had wel een punt ingezeten, zeker op basis van de tweede helft. Je komt wel een aantal keren goed door, maar je moet even het geluk hebben dat die voorzet goed is. De laatste eindpass was net even te weinig.

Burgum begon scherp en wij hadden de eerste tien minuten geen grip op hun spel. Ze maken een heel goede goal, dat was terecht. Daarna hebben we de zaak omgezet en zijn met twee spitsen gaan spelen. Toen kwamen we in de wedstrijd. En na de rust waren we gewoon de bovenliggende partij. Zij moesten alleen maar verdedigen. Maar we konden ze niet echt pijn doen door middel van riante kansen. Burgum is een degelijke en complete ploeg, maar we konden wel vijf keer een vrije voorzet inbrengen, al moet die bal wel goed vallen. Maar ik kan trots zijn op mijn ploeg, ze hebben hard geknokt en goed gespeeld. We hebben de koploper prima partij gegeven, toch? ”, aldus Mark Bosma. “Al was het net te weinig voor een punt.”

© Verslag: Jacob

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.