’t Fean ’58 kan niet stunten tegen Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 kan niet stunten tegen Leeuwarder Zwaluwen

zaterdag 23 februari 2019

’t Fean ’58 kon tegen het hoog geplaatste Leeuwarder Zwaluwen niet voor een stunt zorgen. Het werd op sportpark ’t Ketting een 1-2 nederlaag. De ‘Sweltsjes’ worden genoemd als het best spelende team in de competitie. Met de overwinning kon iedereen vrede hebben.

“Wij hebben ook vandaag laten zien dat we prima meekunnen met de beste ploegen in de tweede klasse”, vond interim-trainer Johan Wijnsma, die dit vooral baseerde op de verrichtingen van zijn ploeg in de tweede helft. Want in de eerste helft bakten zijn jongens er weinig van. “We toonden toen geen enkel initiatief. Daarover heb ik me verbaasd. Dan lijkt het al snel dat we angstig speelden, maar dat waren we niet.”

Het eerste bedrijf was het met name Leeuwarder Zwaluwen dat het spel maakte. Technisch verzorgd, fel op de bal, gevaarlijk in de aanval en degelijk in de verdediging. De Leeuwarders hebben verreweg de minste tegengoals. “Een vaardige ploeg, één van de titelkandidaten”, vond Johan Wijnsma. Daar waar de thuisclub in de eerste helft geen enkele kans wist te creëren, zorgden de broertjes Jeton – met 15 treffers topscorer in de competitie – en Arton Musliu voortdurend voor gevaar. Dat de rust met 0-1 inging (38. Arton Musliu), daarmee mochten de blauwhemden niet ontevreden zijn.

Na de thee was de thuisclub onherkenbaar. Alle schroom werd afgegooid, wat al in de 49e minuut resulteerde in de gelijkmaker. Een prachtige crosspass van Raoul Dijkstra werd even fraai binnen gekopt door Harm Vrij (1-1). Lang kon ’t Fean ’58 echter niet nagenieten, want twee minuten later bracht Jeton Musliu de bezoekers al weer op voorsprong (1-2).

De thuisclub bleef er in geloven. Het werd een aantrekkelijke pot voetbal met kansen aan beide kanten. ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer – hij speelde zijn 250e wedstrijd voor de hoofdmacht van ’t Fean ’58 – moest enkele keren handelend optreden op inzetten van Jaring Wouterlood van Doesburg en Robbin Kleefstra. Aan de andere kant knalde invaller Edwin Notebomer de bal op lat. Ook Zwaluwen-aanvallers Jeton en Arton Musliu raakten in de slotfase het aluminium. “We gingen 1 op 1 spelen, dan krijg je dat”, vond Johan Wijnsma, die van de tweede helft had genoten. “Die 1-2 kwam te snel, maar de jongens hebben het geweldig opgepakt.”

Een dissonant was het uitvallen van Jelmer van der Meer. Net in zijn jubileumwedstrijd moest hij een kwartier voor het einde met een handblessure het veld verlaten. Spits Jens Hamstra nam zijn plaats in onder de lat.

© Verslag: Jacob

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.