’t Fean ’58 kan veldoverwicht niet verzilveren · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 kan veldoverwicht niet verzilveren

zaterdag 18 mei 2019

’t Fean ’58 kwam in en tegen Nijland niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een remise die door de thuisclub als een overwinning werd gevierd. Het volgend seizoen komen zij net als de Feansters opnieuw uit in de tweede klasse.

Nijland had aan één punt genoeg om het tweedeklasserschap veilig te stellen, iets dat ’t Fean ’58 een week eerder al had bewerkstelligt. CVVO uit Lemmer kon bij twee winstpartijen nog gelijk komen in punten, maar dan mocht de thuisclub de laatste wedstrijden geen punten pakken. Ondanks de winst op SC Veenwouden zijn de Lemsters nu veroordeeld tot de nacompetitie.

Zowel Nijland als ’t Fean ’58 promoveerden het vorige seizoen. Hoewel er voor de Feansters niets meer op het spel stond werd het zeker geen salonremise. ’t Fean ’58 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Na twintig seconden – de thuisclub had de bal nog niet aangeraakt – kopte Harm Vrij op aangeven van Frank ten Hoeve de bal op de deklat. Twee minuten later kopte René Mellema na een vloeiende aanval de bal knap in, maar de uitstekende doelman Peter van Dalfsen redde knap. Na een crosspass van Steef Loopstra was het opnieuw de Nijland goalie die een doelpunt voorkwam op een inzet van Frank ten Hoeve.

De bezoekers speelden met name in de eerste helft uitstekend. Met goed combinatiespel en verfrissend voetbal was het voornamelijk eenrichtingsverkeer. Er werd achterin onder leiding van de sterk spelende Wibo van der Werff niets weggegeven. Pas vlak voor rust werd Nijland via Nico Peter Bonnema – dit jaar al goed voor 12 treffers – voor de eerste keer gevaarlijk. Zijn kopbal ging echter net over.

De tweede helft was minder aantrekkelijk dan het eerste bedrijf. Het duurde tot de 60e minuut dat de Feansters hun veldoverwicht om wisten te zetten in een voorsprong. Een vrije trap van Jens Hamstra verdween keihard in de kruising (0-1). Nijland bleef via de counter loeren op de gelijkmaker. Met lange ballen werd geprobeerd spits Nico Peter Bonnema te bereiken. Zonder succes echter. Wel kwam tegen de verhouding in de gelijkmaker op het scorebord.

Waar de Feansters dachten aan buitenspel liet de uitstekend leidende scheidsrechter Tyler het spel doorgaan. Erwin Hoekstra passeerde beheerst doelman Jelmer van der Meer (1-1). ’t Fean ’58 bleef echter knokken voor de overwinning, waardoor de spanning bleef voor de thuisclub, die in de laatste minuut nog bijna de winnende scoorde. Bonnema knalde echter net naast.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.