’t Fean ’58 speelt gelijk bij SC Veenwouden · Foto('s): Jan Anne
  Jan Anne

’t Fean ’58 speelt gelijk bij SC Veenwouden

zondag 25 november 2018

’In een wedstrijd met twee gezichten lukte het ’t Fean ’58 zaterdag niet wat een week eerder wel lukte. Ditmaal bleek dat SC Veenwouden knokte voor wat het waard was en dit leverde een verdiend punt op. Met de 1-1 uitslag had iedereen wel vrede na afloop.

Eén supporter kon zaterdag tweemaal juichen. Saco Hamstra was actief bij beide clubs en is zelfs erelid van SC Veenwouden. “Het maakt mij niks uit, ik juich voor beiden”. De tegenwoordig weer in Leeuwarden woonachtige Hamstra was dan ook content met het gelijke spel. Oefenmeester Mark Bosma had vooraf op meer gehoopt maar kon ook goed leven met de puntenverdeling. “Wel kregen we prima mogelijkheden maar wat was die keeper goed”, wist ook Bosma. Coenraad van der Mark is de naam van de absolute ‘man of the match’.

Voorzetten vanaf de achterlijn, hoekschoppen, vrije trappen, het maakte niet uit. Van der Mark plukte alles wat het strafschopgebied binnen zeilde stijlvol uit de lucht. Al in de eerste minuten verijdelde hij een goede poging van Erwin Vos. De bal werd vakkundig tot corner verwerkt. In de eerste helft hadden de blauwhemden het betere van het spel en ook de beste kansen. Zo kopte de niet geheel fitte spits Jens Hamstraeen voorzet van John Notebomer in kansrijke positie in handen van de doelman. Vlak voor de warme thee verijdelde Van der Mark op schitterende wijze een inzet van de gasten kon er worden gerust met een dubbelblanke stand.

Waar iedereen, tenminste in het Feanster kamp een offensief van de blauwhemden verwachtte, was het de thuisclub die gas gaf. Een handsbal leverde al snel een vrije trap op. Specialist Stefan Jan Sijtsma geselde vervolgens de deklat boven gastendoelman Jelmer van der Meer. Aan de andere kant bereikte de prima spelende René Mellema even later Harm Vrij. Zijn halve omhaal vloog net naast.

Na precies een uur spelen was het raak voor de thuisclub. Een houdbaar lijkende kopbal van Wytze Veenstra, terug op het oude nest, betekende een 1-0 voorsprong. In deze fase was de thuisclub de betere zonder tot grote kansen te komen.Tien minuten voor het einde vond Jelte Bottema vanuit de kluts een gaatje en was de 1-1 een feit. Plotseling was alles ’t Fean ’58 wat de klok sloeg maar de nog te spelen tijd was tekort om de drie punten alsnog mee te nemen naar Surhuisterveen. “De eerste helft speelden we goed”, vond Mark Bosma. “De flanken werden prima bediend en hadden we ook de controle.” Ook Bosma had meer verwacht in de tweede helft. “Wij moeten eerder de trekker overhalen. Maar misschien past dit wel in het leerproces. De puntenverdeling was in ieder geval wel terecht.”

© Verslag: Henk Postma

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.