Vlaggenschip Flamingo’s bovenaan na zwaarbevochten punt · Foto('s):

Vlaggenschip Flamingo’s bovenaan na zwaarbevochten punt

zondag 27 november 2016

Op zaterdag 26 november trad de Tammingaformatie aan tegen It Fean/Boelenslaan 1 in Surhuisterveen. De hoofdmacht van Flamingo’s had in de zaalcompetitie nog geen punten verspeeld, en draaide met deze resultaten mee in de bovenste regionen van klasse 3B. In een goed gevulde Surventohal gaf scheidsrechter Martijn Menken rond half 8 het beginsignaal van wat een bloedstollende wedstrijd zou worden.

Flamingo’s wist de score te openen door een goed uitgespeelde aanval, maar de tegenstander had hier al snel een antwoord op. Dit beeld was typerend voor de hele eerste helft van de wedstrijd: om en om werd er gescoord en beide ploegen konden niet los van elkaar komen. De scheidsrechter floot met een magere stand van 7-7 voor de rust. Eenmaal weer uit de kleedkamers had It Fean/Boelenslaan een goede start en wist een gat van 2 doelpunten te slaan. Daarna was het woord aan de Flamingo’s die in een sterke fase 5 scores op een rij wisten te maken en de stand op 10-13 brachten.

De thuisploeg kon echter profiteren van ongelukkige fouten, en wist de stand weer in hun voordeel om te buigen naar 14-13. In een zinderende laatste 5 minuten van de wedstrijd werden er aan beide kanten vele kansen gecreëerd maar verzaakten beide ploegen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Met een stand van 15-15 gaf scheidsrechter Menken het eindsignaal en moesten beide ploegen genoegen nemen met een zwaarbevochten punt. Ondanks deze remise staat Flamingo’s 1 nu bovenaan in de competitie. Volgende week 3 december om 19.20 staat de volgende streekderby op het programma. Flamingo’s 1 speelt dan thuis in de vertrouwde Houtmoune tegen Harkema 1, die op dit moment derde staan in de competitie.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.