VV Buitenpost wint in blessuretijd van Balk · Foto('s): Kiepie.nl
  Kiepie.nl

VV Buitenpost wint in blessuretijd van Balk

zondag 15 oktober 2017

VV Buitenpost moest zaterdag tot in blessuretijd diep gaan om met 1-2 van Balk te kunnen winnen. Kansen werden door de Blauwkes voldoende gecreëerd, maar de spelers waren in Balk niet scherp genoeg. Bovendien werd er een tegendoelpunt weggegeven. Buitenpost bezet nu achter Drachtster Boys de tweede plek op de ranglijst.

Voorsprong
Toch begon Buitenpost goed aan de wedstrijd, met direct een goede kopkans voor Rik Weening en een schot op de paal door Rolf Dijk. Na tien minuten werd een corner van Joran Olijve teruggelegd op libero Robin Huisman de Jong die hard binnenschoot. Lang konden de spelers niet genieten van de voorsprong, want meteen erna gaf dezelfde Huisman de Jong de bal cadeau aan Marnix Zeldenrust die eenvoudig de gelijkmaker kon maken.

Spannend
Buitenpost probeerde na deze tegenslag de draad weer op te pakken en ging door met het creëren van kansen. Het duel werd er echter niet beter op met veel balverlies aan beide kanten. Ook in de tweede helft waren de Blauwkes aanvallend gevaarlijker dan Balk. Na bijna zeventig minuten kwam de grootste kans op een Buitenposter voorsprong. Een dwarrelend schot van verdediger Joost Jesse Visser kreeg keeper Hessel Altenburg niet onder controle, waarna Joran Olijve een meter of drie van de doellijn een rebound kreeg maar te gehaast overschoot. Zo bleef het spannend in Balk, totdat Rob Dijkstra in blessuretijd een pass van Visser afleverde bij Martijn van Roeden die met een geweldige volley zijn ploeg naar winst knalde.

Volgende week topwedstrijd
,,We hebben terecht gewonnen en hebben bijna niets weggegeven. Alleen moeten we dodelijker worden voor de goal, we belonen onszelf te weinig”, aldus Buitenpost-trainer René van der Weij. ,,Volgende week een topwedstrijd tegen Drachtster Boys. Heerlijk, eindelijk twee aanvallende ploegen. Ik kijk ernaar uit!”

Opstelling Balk: Hessel Altenburg, Harm Jan de Jong, Berend Altena, Ivar Klijnsma, Folkert Bakker (85/Rik Smits), Hette Pieter Wink, Wybren Altenburg, Pistis Nzoko, Wiebe Rein Kuiper, Pieter Wijnja, Marnix Zeldenrust.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout (76/Wim de Vries), Joran Olijve (70/Durk de Haan), Berend Jan Schootstra, Rob Dijkstra, Rolf Dijk, Martijn van Roeden, Rik Weening.

Aantal toeschouwers: 226
Gele kaart: Danny Boersma en Rik Weening (Buitenpost), Rik Smits (Balk).

Scoreverloop: 10. Robin Huisman de Jong (0-1), 12. Marnix Zeldenrust (1-1), 92. Martijn van Roeden (1-2).

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.