Zegereeks ’t Fean ’58 onderbroken door SC Joure · Foto('s):

Zegereeks ’t Fean ’58 onderbroken door SC Joure

zaterdag 27 oktober 2018

Na drie overwinningen op rij moest ’t Fean ’58 in SC Joure zijn meerdere erkennen. Het werd een 3-1 nederlaag in een aantrekkelijke wedstrijd met van beide kanten bij vlagen goed voetbal. Met name in de eerste helft speelden de Feansters een van de beste wedstrijden van het seizoen.

“We lieten zien dat we goed mee kunnen in deze klasse”, vond trainer Mark Bosma, die zijn jongens een compliment maakte over het vertoonde spel. “Joure behoort zeker tot de top vijf in deze klasse. En voor rust waren we voetballend gelijkwaardig aan de tegenstander.”

De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, getuige ook de stand op de ranglijst. Met negen punten uit vijf wedstrijden deelden ze de zesde plaats. De thuisclub begon voortvarend. Al in de derde minuut had de geheel vrijstaande Yannick Veenstra de bal voor het inkoppen. Maar hij mikte naast. Het duurde echter niet lang dat de Jousters op voorsprong kwamen. Een misverstand in de achterhoede van ’t Fean ’58 werd door Martijn Dijk dankbaar afgestraft (1-0).

De blauwhemden lieten zich niet uit het veld slaan. Een buitenspeldoelpunt van Harm Vrij vond geen genade in de ogen van de goed leidende scheidsrechter Sam Tyler uit Assen. Even later was het wel raak. Jens Hamstra scoorde vanaf zo’n 25 meter (1-1). Toch kwam de thuisclub nog voor de thee op voorsprong. Het was opnieuw Martijn Dijk die scoorde. Hij verraste doelman Jelmer van der Meer door de korte hoek te kiezen (2-1).

’t Fean ’58 begon niet ongeschonden aan de tweede helft. John Notebomer moest vlak voor rust al geblesseerd van het veld, terwijl Wybo van der Werff (hamstringblessure) al snel naar de kant moest. “Daardoor moesten we nogal wat schuiven in de verdediging, die de eerste helft als een huis stond. Dat was toch even zoeken”, liet Mark Bosma weten. De Feansters haalden het eerste halfuur dan ook niet het niveau van het eerste bedrijf. Er werden dan ook geen kansen gecreëerd in tegenstelling tot de thuisclub, waar de snelle Jurre Hogeveen een ware plaag was voor de verdediging van ’t Fean ’58.

Het laatste kwartier gooiden de bezoekers alles op de aanval. En er kwamen zeker kansen. Een kopbal van Harm Vrij werd door keeper Lars Wijnalda tot corner verwerkt. Joost Nieuwenhuis zag zijn kopbal via de vingertoppen van de doelman over gaan , terwijl even later Willem van Kammen net voorlangs schoot. De aanvalsdrift van ’t Fean ‘58 bood SC Joure ruimte, die door invaller Folkert Luhoff vlak voor tijd werd benut (3-1).

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.