Activiteiten Stichting Gouden Driehoek NOF beëindigd · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Activiteiten Stichting Gouden Driehoek NOF beëindigd

maandag 03 februari 2020

Met ingang van 30 januari 2020 is de stichting Gouden Driehoek NOF ontbonden als gevolg van de nieuwe regionale samenwerking binnen de Regiodeal Noordoost Fryslân. In het kader hiervan zijn de Regioboard Noordoost Fryslân en een Klankbord- en Adviesraad ingesteld. Hierin zijn de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs vertegenwoordigd. De nieuwe Stichting Versnellingsagenda neemt de functie van aanjager in als het gaat om de uitvoering van de Regiodeal en de businesscases.

De Gouden Driehoek is opgericht in 2009 als netwerkorganisatie waar de drie O’s activiteiten en projecten op het gebied van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt initieerden en werd gezorgd voor uitvoering. Hierbij was een belangrijk aandachtspunt ook de aansluiting op wonen en werken in een kansrijke regio, versterken van duurzaam ondernemerschap en innovatief vermogen bij het bedrijfsleven.

De Gouden Driehoek heeft zich met name ingezet voor de sectoren Techniek en later ook Zorg met als doelstelling deze sectoren bekend te maken bij de jongeren waardoor de instroom gestimuleerd wordt. Met diverse projecten en activiteiten is dit opgepakt waarbij de Techniekdagen jaarlijks terugkeerden in de diverse gemeenten. Veel van de activiteiten worden nu verder ondergebracht in de businesscases die binnen de Regiodeal worden uitgevoerd. Het saldo dat resteert na de ontbinding van de stichting komt dan ook ten goede aan het event Techniek Tastbaar dat de komende jaren wordt georganiseerd in Noordoost Friesland.

Regiodeal
De Regiodeal Noordoost-Fryslân/Versnellingsagenda is een unieke manier van samenwerken tussen overheden, onderwijs en ondernemers om de regio structureel economisch te versterken in de periode 2020 tot en met 2025. Voor deze samenwerking heeft het Rijk 18 miljoen euro beschikbaar gesteld. Samen met de bijdrage vanuit de provincie Fryslân en de vier betrokken gemeenten komt er een bedrag beschikbaar van 29,4 miljoen euro.

Samenwerking
De nieuwe stichting zorgt ervoor dat onderwijspartijen en ondernemers bij één loket terecht kunnen voor een subsidieaanvraag. De stichting Versnellingsagenda opereert niet alleen. Om de samenwerking slagvaardig aan te kunnen jagen wordt er nauw samengewerkt met de Regioboard Noordoost Fryslân. De Regioboard neemt besluiten over de projecten die subsidie vanuit Versnellingsagenda aanvragen. Daarnaast is er een Klankbord en Adviesraad. Deze raad geeft gevraagd maar ook ongevraagd adviezen aan de Regioboard over de uitvoering van de projecten van de Versnellingsagenda.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?