Belangen groot bij VIOD-Harkema Opeinde · Foto('s): Klaas Elzinga
  Klaas Elzinga

Belangen groot bij VIOD-Harkema Opeinde

vrijdag 14 februari 2020

Mocht er niet al te veel regen meer vallen dan reist Harkema-Opeinde morgenmiddag naar Driezum, voor de voorlaatste wedstrijd in de strijd om de tweede periode. Tegenstander op sportpark ‘Treffers Heech’ is de plaatselijke trots VIOD, een ploeg waarvan de motor vooralsnog sputtert na de winterstop. Het is tevens een tegenstander waar Harkema-Opeinde nog een appeltje mee te schillen heeft. Eerder dit seizoen wonnen de Driezumers in Harkema met 1-2.

Dat was een uitslag die niet geheel conform de veldverhouding was. De lokale krant schreef destijds terecht dat Harkema-Opeinde wel blafte, maar mondjesmaat beet en zo was het ook. VIOD had aan enkele uitvallen genoeg om de zege mee naar huis te nemen. Met schutters Pieter Ele Kuitert en Erik van der Veen hebben de blauwhemden ook spelers in huis die aan één momentje genoeg hebben. Niet voor niets zorgden deze twee voetballers voor ongeveer driekwart van de Driezumer productie. Ondanks de rijkdom van deze twee goalgetters, is VIOD niet wervelend uit de winterstop gekomen. Op 25 januari werd er met 4-2 verloren in Birdaard. Vorige week liep men zelfs tegen een heuse zevenklapper aan. ODV bleek in Wijnjewoude veel te sterk en bracht dit uiting in een 7-0 score. Door deze resultaten dreigt VIOD, dat tot de winterstop toch zeker tot de titelkandidaten werd gerekend, terug te vallen richting middenmoot. Het moge duidelijk zijn dat ‘De Heide’ in Driezum op een tot het bot getergde opponent gaat stuiten.

Nu zijn de manschappen van trainer Jan van Dijk dat wel gewend. De laatste twee weken vond Harkema in Ternaard en V en V ook al ploegen tegenover zich die tot het uiterste gingen. In Ternaard leverde dat puntverlies op, tegen Vlug en Vaardig raakte Harkema weer op het winnende pad. Om uiteindelijk in de prijzen te vallen, is het zaak dat de Harkemasters ook op dat winnende pad blijven. De concurrentie is moordend. Dat er tussen de nummer 1 en de nummer 5 slechts een verschil zit van zes verliespunten, zegt genoeg. Door een nederlaag kan je in een ramkoers naar beneden belanden. Iedere wedstrijd vanaf nu kan dus bijna beschouwd worden als finale, te beginnen met morgenmiddag in Driezum.

De wedstrijd op sportpark ‘Treffers Heech’ begint om 14.30 uur. Arbiter is de heer T. Westerloo uit Uithuizermeeden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?