Bomvol muziekprogramma voor gratis toegankelijk Admiraliteitsdagen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Bomvol muziekprogramma voor gratis toegankelijk Admiraliteitsdagen

dinsdag 30 juli 2019

Met nog vijf weken te gaan bereidt Dokkum zich voor op een barstensvol muziekprogramma tijdens de negende editie van de Admiraliteitsdagen op 5, 6, 7 en 8 september.

Eerder al werd bekend gemaakt dat Davina Michelle en Racoon hun opwachting maken op de Admiraliteitsdagen, en de Night of the Praams wordt ingevuld door Jan Dulles, Ellen ten Damme en Robin Slutter. De programmering voor de beide hoofdpodia is nu compleet. Een gevarieerd aanbod aan muziekstijlen voor jong en oud is te zien en te horen.

Alice Springs opent het muziekprogramma op de donderdag met flink opzwepende folksongs. Op vrijdag zijn er onder andere optredens van Mooi Wark en The Night Flight. Bizzey, de Daredevils en The Dirty Daddies volgen op zaterdag. Zondag is er muziek van Piter Wilkens, Daniël Metz en Lytse Hille. Willem Verbeek namens de muziekcommissie: “Bigbands, country, Nederlandstalige en internationale rock, folk, dance, visuele acts, een Fries en Dokkums tintje en op zondagochtend geestelijke muziek; het muziekprogramma is voor iedereen, zoals de Admiraliteitsdagen voor iedereen zijn.”

Twee hoofdpodia

Steeds meer onderscheidt de Markt zich van de Zijl als hoofdpodium. Willem: “Vorig jaar hebben we flink ingehaakt op de vernieuwingen van de Markt en we kunnen ons nog verwonderen over hoe goed dat is uitgepakt. Er ontstond tijdens de Admiraliteitsdagen een festival op zich op die locatie, een heel gaaf verlengstuk van wat er op de Zijl gebeurt.” De lat om de programmering ieder jaar sterker te maken komt steeds hoger te liggen. Willem: “Dankzij sponsoring en inzet van vrijwilligers kunnen we veel, en blijven we een gratis toegankelijk festival. Voor een concert of festival met bijvoorbeeld Racoon ben je zo een paar tientjes kwijt, hier zie je ze gewoon gratis. Het is mooi dat we het op die manier kunnen doen, dat maakt de Admiraliteitsdagen uniek.”

Naast het muziekprogramma zijn er op de Admiraliteitsdagen spectaculaire activiteiten met onder andere de Challenge of the Admiraal, historische schepen waaronder de Stânfries X, en is er straattheater onder leiding van Ruth Hanemaayer en een foodfestival met een eigen bier; de Friesche Pinas.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?