Friese bruidsparen hebben kleinste trouwbudget · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

Friese bruidsparen hebben kleinste trouwbudget

donderdag 08 augustus 2019

Friese bruidsparen besteden gemiddeld € 10.842 aan hun trouwdag. Dat is het kleinste budget van alle provincies. Een Nederlands koppel geeft gemiddeld € 14.585 uit. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

Friese bruidsparen geven echter relatief gezien het meeste geld uit aan hun uiterlijk op hun grote dag. 26% van hun totale budget voor de bruiloft spenderen zij daar namelijk aan: € 2.820. Landelijk ligt dat gemiddelde op 21% van het bruidsbudget.

Bruiden kiezen voor goedkope optie trouwjurk
Hoewel Friese bruidsparen een groot deel van hun budget uitgeven aan hun uiterlijk, zijn het juist deze bruiden die voor de goedkoopste optie gaan bij het kiezen van een trouwjurk. Zij hebben een gemiddeld budget van € 1.157 (18% minder dan het landelijk gemiddelde).

Dit kan betekenen dat een deel van de bruiden bijvoorbeeld kiest voor het dragen van de jurk van hun moeder en enkel geld kwijt is voor het vermaken van de jurk. Bruiden uit Friesland besteden een groter deel aan hun kapsel en lingerie dan bruiden uit andere provincies. Ook gaat er van het Friese budget 15% meer naar een trouwpak dan bij een gemiddeld budget van een Nederlands bruidspaar.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal over Friesland op: https://www.theperfectwedding.nl/trouwplanning/budget

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?