Friese musea een dag per maand gratis open · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

Friese musea een dag per maand gratis open

donderdag 28 november 2019

De PvdA, GrienLinks en D66 pleiten samen voor een provinciale regeling om Friese musea een dag per maand gratis open te stellen. “Mensen die anders niet naar het museum gaan, omdat de kaartjes bijvoorbeeld te duur zijn, kunnen dan ook kennis maken met alle mooie kunst en culturele activiteiten die de Friese musea te bieden hebben”, stellen Statenleden Marijke Roskam (PvdA), Charda Kuipers (GL) en Bea Bijlsma (D66).

De partijen zoeken aansluiting bij het door de Tweede Kamer aangenomen onderzoeksvoorstel om Rijksmusea een dag per maand gratis te openen. Roskam, Kuipers en Bijlsma hopen nog voor de behandeling van de nieuwe provinciale cultuurnota ‘Nij Poadium’ in januari 2020 duidelijkheid te krijgen. Van gedeputeerde Sietske Poepjes willen de Statenleden weten hoe zij aankijkt tegen het voorstel en hoe het gerealiseerd kan worden. “De provincie zegt dat nog meer mensen moeten kunnen genieten van onze kunst en cultuur. Laten we dan beginnen om mensen kennis te laten maken met onze Friese musea. De deuren een dag per maand gratis open, kan een stimulans zijn voor mensen die vanwege de kosten het museum nu niet binnenlopen.” PvdA, GrienLinks en D66 denken dat mensen na een eerste bezoek vaker terugkomen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?