Gerkesklooster-Stroobos dankbaar voor Iepen Mienskipsfûns Fryslân · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Gerkesklooster-Stroobos dankbaar voor Iepen Mienskipsfûns Fryslân

dinsdag 03 december 2019

Tijdens een besloten vergadering lieten inwoners van Gerkesklooster-Stroobos aan de jury van het Iepen Mienskipfuns van de provincie en andere deelnemende partijen zien wat zij de afgelopen jaren hebben kunnen realiseren dankzij subsidies vanuit het Iepen Mienskipsfûns Fryslân.

In een korte film lieten zij diverse projecten zien, waaronder de verbeteringen in dorpshuis Rehoboth (nieuwe vloer grote zaal en de renovatie van de keuken en binnenkort een nieuwe paneelwand in de grote zaal), nieuwe speeltoestellen bij voetbalvereniging GSVV en bij de speeltuin op de Flaphoek, de aanpassingen aan het gebouw Hervormde Kerk, waar het museum van de Stichting Historische Kring in is gevestigd. Door de aanpassingen is het gebouw nu toegankelijk voor minder validen en er is een mindervaliden toilet gerealiseerd. Daarnaast was er een subsidie voor het Generatiehuis, hierdoor was het mogelijk een start te maken tot wat het nu is, een plek voor jong en oud. Allemaal initiatieven die de leefbaarheid binnen de dorpen vergroten en op steun kunnen rekenen van de dorpsbewoners.

“Ik durf wel te stellen dat we het Generatiehuis nooit van de grond hadden gekregen,” stelt Aafke Kamminga, één van de grondleggers van het concept. “We zijn heel dankbaar dat we dit dankzij het Iepen Mienskipsfûns Fryslân allemaal kunnen doen.”

Christiaan van der Molen van de Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos vertelde hoe we zijn gekomen van een plaatselijk belang en ondernemersvereniging tot een dorpsraad met diverse werkgroepen als wonen, ondernemers en groen.

En Gerkesklooster-Stroobos zou Gerkesklooster-Stroobos niet zijn, als er niet nog veel meer ideeën leven in het zeer actieve dorp. “Ja, ik denk zeker dat we met andere mooie plannen weer een beroep op het Mienskipsfûns zullen doen. Er bruist nog van alles!” aldus Maaike Veenstra namens het bestuur van dorpshuis Rehoboth.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?