Harkema-Opeinde uit op revanche in Ternaard · Foto('s): Klaas Elzinga
  Klaas Elzinga

Harkema-Opeinde uit op revanche in Ternaard

vrijdag 31 januari 2020

Mocht het veld in Ternaard het toelaten, dan staat morgen voor Harkema-Opeinde de eerste ‘return’ van het seizoen 2019/2020 op de rol. Het is de return van een wedstrijd die op 21 september vorig jaar voor Harkema weinig verheffend uitpakte. De kleibewoners luisterden op een zonnig sportpark De Bosk hun terugkeer in de vierde klasse op met een 1-3 overwinning, de thuisploeg in mineur achterlatend.

In de beginfase van het bewuste duel hadden de Harekieten een optisch overwicht, zonder tot grote kansen te komen. Zo tegen het einde van de eerste helft kroop Ternaard uit de schulp. Vlak voor en vlak na rust scoorden de roodhemden. Daarmee kwam de ploeg van trainer Sjoerd van Klaarbergen – gevreesd vanwege de snelle spitsen en het countermes dat men prima beheerst – in een zetel te zitten. Er werd achterover geleund en geloerd op de tegenstoot. Die kwam na een uur en zo was het 0-3. De wedstrijd was toen uiteraard beslist, al kreeg Harkema het laatste kwartier nog zeker een handvol kansen iets terug te doen. Dat slaagde pas in de blessuretijd.

Ternaard bewees al vroeg een aanwinst te zijn voor de vierde klasse en absoluut op dit niveau thuis te horen. Waar de andere promovendi – Friese Boys en GSVV – de ranglijst sluiten zijn de Ternaarders voor elke tegenstander een lastig te omzeilen klip gebleken. Met 20 punten uit 13 duels kan de blik omhoog gericht worden. Harkema kan dus aan de bak. Sowieso is de afgelopen jaren gebleken dat het vaak lastig voetballen is tegen ploegen van de noord-Friese kleigrond.

Wat een verschil is met de eerdere ontmoeting deze jaargang, is dat Harkema niet meer zoekende is. Dat was in september wel het geval. Met nieuwe trainer Jan van Dijk was de start met 3 punten uit 4 duels aarzelend. Nu de gewenningsperiode achter de rug is loopt het aan Harkemaster zijde als een tierelier. Al 9 duels op rij ongeslagen. En passant werden er slechts 2 tegentreffers geïncasseerd. ‘De Heide’ is goed bezig en de tweede plek die ingenomen wordt is hiervan een mooie bevestiging. Een tastbare prijs is er evenwel niet. Dat betekent dat er iedere week weer vol gas gegeven moet worden. Gelukkig is dit iets wat het Harkema-elftal prima kan. Nooit kan de spelers verweten worden dat er niet optimale inzet wordt getoond.

De wedstrijd Ternaard-Harkema Opeinde begint om 14.30 uur staat onder leiding van de heer H.M. van Dijk.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?