Harkema-Opeinde wacht lastige partij tegen V en V’68 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Harkema-Opeinde wacht lastige partij tegen V en V’68

vrijdag 07 februari 2020

Zaterdagmiddag komt er een ploeg in Harkema op bezoek die er de afgelopen jaren nooit in slaagde Harkema-Opeinde punten afhandig te maken. Wie niet verder kijkt dan de uitslag, zal een gemakkelijk middagje vermoeden voor de Harkemasters. Insiders weten wel beter. Hoewel Harkema Vlug en Vaardig de afgelopen 15 maanden drie keer versloeg, kwamen deze winstpartijen stuk voor stuk tot stand in zwaarbevochten wedstrijden. De Garipers kwamen er met nul punten zelfs karig vanaf.

Zeker in de editie eerder dit seizoen mocht Harkema niet mopperen dat het een 0-2 overwinning meenam van De Greate Buorren in Garyp. Het was aan goalie André de Graaf te danken dat Vlug en Vaardig die middag niet tot scoren kwam. Naast een penalty, bracht De Graaf nog zeker een handvol keren redding in lastige situaties. De zege van Harkema-Opeinde was net als vorig seizoen het begin van een prima reeks. In de jaargang 2018/2019 begon er voor Harkema na een uitzege op V en V een ongeslagen reeks die 9 wedstrijden stand hield. De goede reeks die dit jaar volgde op de overwinning in Garyp is al gevorderd tot tien duels zonder nederlaag.

De bezoekers van morgenmiddag zullen zich ten doel hebben gesteld een einde te maken aan de goede resultaten van de groengele brigade. Hoewel V en V te sterk lijkt om in de problemen te komen in klasse 4B, is de realiteit wel zo dat de afstand tot de degradatieplaatsen niet groot is. In zijn algemeenheid zijn de resultaten van de Garipers wisselend. De eerste wedstrijd na de winterstop werd Friese Boys op eigen veld op een 1-8 oorwassing getrakteerd. Een week later kreeg die monsterzege geen vervolg; Ternaard klopte V en V met 0-2. Stabieler wat dat betreft is de prestatiecurve van Harkema-Opeinde. Naast dat er al maandenlang niet is verloren, is over het geheel het voetbal steeds ook van een heel aardig niveau. De remise in Ternaard was een vervelende hapering van de motor, maar er is geen man overboord. Met een overwinning zaterdagmiddag is het smetje van Ternaard weggeveegd. Er zal dan wel afgerekend moeten worden met het onberekenbare V en V. Op voorhand geen ABC-tje!

Scheidsrechter morgenmiddag is de heer E. Draaijer uit Drachten. Balsponsor is Bestratingsbedrijf Van der Tuin uit Harkema.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?