Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam

maandag 09 maart 2020

Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert op het programma. Nadat vorige week sneu verloren werd van DSS uit Haarlem, Harkemase Boys de kansen en DSS de punten, waren de meiden uit Harkema gebrand om de 3 punten uit Amsterdam mee huiswaarts te nemen.

SC Buitenveldert heeft de grootste vrouwenvoetbalafdeling (20 meidenteams) van Nederland met ruim 500 vrouwelijke leden. Het contrast met Harkemase Boys is groot dat het met heel wat minder moet doen (3 meidenteams) en pas sinds een kleine 2 jaar serieus aan de weg op landelijk niveau aan het timmeren is. De Friezinnen begonnen voortvarend op het door wolkenkrabbers omgeven prachtige hoofdveld. Met een overwicht in het spel werd geprobeerd om de Amsterdammers vroeg op een achterstand te zetten maar de echte scherpte voorin ontbrak. De hoofdstedelingen verzetten zich met man en macht en wisten zich 2 maal geholpen door hun grensrechter die onterecht de vlag hanteerde bij situaties waarbij het absoluut geen buitenspel kon zijn.

Scheidsrechter Rodscheid trapte er 2 keer in maar trok hierna zijn eigen plan. Jammer voor Harkemase Boys dat bij deze dwalingen, waarbij doorgebroken speelsters werden afgefloten, de dupe werd. 10 minuten voor de rust kreeg Harkemase Boys een levensgrote kans toen uit een voorzet van links 3 speelsters vrij werden gezet vlak voor de goal. Helaas liepen ze elkaar in de weg en schoot Meike Dijk in een reflex de bal over het doel. Hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal, 0-0. Na de rust kwamen de meiden uit Harkema prima uit de kleedkamer. Buitenveldert werd teruggedrongen maar kon zich met name door het centrale duo achterin goed staande houden. Harkemase Boys probeerde via de snelle rechtsbuiten Jessica van Weperen de wedstrijd te openen en dat lukte in de 50ste minuut toen ze vanaf het middenveld diep werd gestuurd en oog in oog kwam te staan met de Amsterdamse keepster. Jessica behield het overzicht en zette met een geplaatste bal de 0-1 op het scorebord.

Hierna kreeg Harkemase Boys vleugels en uit precies dezelfde opzet was het wederom Jessica die de keepster vanuit een moeilijke hoek en in 2de instantie knap de 0-2 binnen tikte. Harkemase Boys op rozen zou je zeggen echter Buitenveldert gaf het niet op en er ontspon een echte strijd om de bal op het middenveld. Buitenveldert drong aan zonder gevaarlijk te worden. Het was de ploeg uit Friesland zelf die uit een hachelijke situatie waarbij 3 speelsters bij een hoge bal elkaar tegen het lijf liepen en de Amsterdamse spits slim keepster Anouk de Haan een zetje gaf waarbij ze de bal losliet en de spits het koelbloedig afmaakte. Ondanks protesten van Friese kant keurde de scheidsrechter het doelpunt goed, 1-2.

Hierna ging het spel op en neer met een Harkemase Boys dat iets gevaarlijker was dan Buitenveldert. Een kwartier voor het einde kreeg de thuisclub uit het niets weer een doelpunt. Een wilde bal over de achterhoede van Harkemase Boys werd door de Friese verdediging verkeerd ingeschat en terwijl iedereen stond te kijken schoot de linksbuiten de bal beheerst en onhoudbaar in de verste hoek, 2-2. Met nog een klein kwartier op de klok probeerde Harkemase Boys nog van alles maar het mocht niet meer baten. Nadat het eindsignaal klonk ontplofte Amsterdam bijna van vreugde en liet het nietige Harkema teleurgesteld achter met het onnodige dure puntverlies.

Trainer Jos Miedema:
“Erg jammer dit, de meiden hebben keihard gewerkt. De 1ste helft hadden we een veldoverwicht maar waren we niet doortastend genoeg in onze acties. De 2de helft waren we dat wel echter gaven we vandaag 2 onnodige doelpunten weg. Het is jammer dat het hierbij niet de verdienste van de tegenpartij was maar dat we het zelf waren die Buitenveldert in het zadel hielp. Gezien het veldspel met name op het middenveld was het een terechte uitslag. Desondanks hebben we toch door die tegendoelpunten 2 punten laten liggen. Maar goed we hebben wel weer een leuke dag met elkaar beleefd, staan nog steeds 2de in de Landelijke Competitie en zeg nou zelf wie maakt dit nu eigenlijk allemaal mee in het meidenvoetbal, voetballen tussen de wolkenkrabbers op een prachtig hoofdveld in onze hoofdstad?

Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam · Foto('s): Eigen foto's
Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam · Foto('s): Eigen foto's
Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam · Foto('s): Eigen foto's
Harkemase Boys MO17-1 laat 2 punten liggen in Amsterdam · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?