Laatste competitiewedstrijd ’t Fean ’58 in het teken van afscheid nemen · Foto('s): 

Laatste competitiewedstrijd ’t Fean ’58 in het teken van afscheid nemen

zaterdag 25 mei 2019

Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel. Het bezoekende CVVO was al veroordeeld tot de nacompetitie om handhaving te bewerkstelligen, thuisclub ’t Fean ’58 had zich al veilig gespeeld. Het duel stond voor de Feansters meer in het teken van afscheid nemen. De uitslag was niet van belang. Dat de Lemsters met een 1-2 overwinning richting de nacompetitie gaan is goed voor hun zelfvertrouwen.

De blauwhemden namen afscheid van Frank Veenstra (stopt), Theo van der Meer (naar B-selectie), Jelte Bottema (naar Surhuisterveen) en Willem van Kammen (wordt assistent-trainer van Harkemase Boys). Zij werden na afloop toegesproken door aanvoerder Jelmer van der Meer, die Willem van Kammen (37) aansprak met ‘Meneer Van Kammen’. “Je hebt veel voor de club betekend, de positieve indruk die jij achterlaat is blijvend.”

De nestor (486 wedstrijden in de hoofdmacht van ’t Fean ’58) had een beter afscheid verdiend dan de 1-2 nederlaag. Zelf maakte het boegbeeld van ’t Fean ’58 zich daar niet zo druk over. Willem van Kammen: “Natuurlijk had ik graag met een overwinning afgesloten. Maar de uitslag is niet belangrijk meer. We hebben ons dit jaar keurig gehandhaafd met een knappe achtste plaats op de ranglijst. Met dat goede gevoel kan ik afscheid nemen.” Zijn publiekswissel werd door de toeschouwers met een warme ovatie begroet. Aanstaande zaterdag (14.30 uur) neemt hij in een voor hem georganiseerde wedstrijd definitief afscheid.

Mark Bosma had zijn elftal op nogal wat plaatsen gewijzigd. Omdat er voor beide ploegen niets meer te verdienen was viel er voor de toeschouwers weinig te beleven. Voor CVVO een lob van Jorrit Visser op de deklat en een vrije trap van Frank Veenstra van de thuisclub (net over), het waren de enige hoogtepunten in het eerste bedrijf. Na de pauze stiftte de ervaren Patrick Lip de bal fraai over ’t Fean-doelman Fincent van der Veen (0-1). Toen Aart Speerstra beheerst de 0-2 binnenschoot was de wedstrijd gelopen, al dacht Jens Hamstra – fraai aangespeeld door René Mellema – daar anders over. De topscorer van ’t Fean ’58 zette de 1-2 op het scorebord, zijn twaalfde dit seizoen. De prima leidende Martin Arends liet daarna niet meer aftrappen. Het was tijd voor de bloemen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?