Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58

zondag 16 februari 2020

Na het verlies tegen laagvlieger Hardegarijp leed ’t Fean ’58 ook een nederlaag (4-2) tegen Nijland, dat na 14 wedstrijden slechts één puntje had verzameld.

Niets leek erop dat de bezoekers met lege handen naar Surhuisterveen zouden terugkeren. De Feansters – met de stormachtige wind in de rug – hadden het betere voetbal en de wedstrijd volledig in de greep. Al in de 12e minuut reageerde René Mellema attent toen doelman Ruerd Bakker de bal losliet (0-1). Harm Vrij bracht na een fraaie aanval de stand op 0-2. Er werd gedisciplineerd gespeeld, al speelde de harde wind een negatieve rol in de passing. De thuisclub kon er weinig tegenover stellen.

Er leek niets aan de hand voor ’t Fean ’58. Tot de 43e minuut. Door balverlies op het middenveld en miscommunicatie in de achterhoede kwam Sjoerd Tjalsma alleen voor doelman Jelmer van der Meer. De doorgebroken speler ging over het been van de Feanster goalie, die met rood kon vertrekken. Jan Smits, keeper van de A-junioren, nam zijn plaats in onder de lat.

De wedstrijd kantelde volledig. Met windkracht acht in de rug ging de thuisclub pompen. Met kunst en vliegwerk hield ’t Fean ’58 de nul. Tot twintig minuten voor het einde, toen Arjan van der Wal vanaf 25 meter de overigens prima keepende Jan Smits kansloos liet (1-2). Nico Pieter Bonnema (2x) en Pier Gerbrandy zorgden voor de 4-2 eindstand.

De 43e minuut was beslissend, volgens Mark Bosma, trainer van ’t Fean ’58. “In de tweede helft kreeg je nu een heel andere wedstrijd. Met tien man en de tegenstander met de wind in de rug. Passend ging het bij ons niet goed, dan kom je er niet meer uit. Dan zie je het aankomen.”

©Foto´s: Jan Anne Vrij

Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s): Jan Anne Vrij
Nijland pakt eerste overwinning tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?