RTV De Wâlden wil de streekomroep voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden · Foto('s): RTV De Wâlden
  RTV De Wâlden

RTV De Wâlden wil de streekomroep voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden

zondag 12 januari 2020

‘Wij willen dé streekomroep voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden’, zeggen de initiatiefnemers. Het bestuur heeft onlangs een aanvraag ingediend voor de uitzendlicentie voor lokale omroep in zowel de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. We willen het gesprek aangaan met alle vrijwilligers die nu al actief zijn voor de lokale omroep en staan open voor nieuwe medewerkers. Als studio-lokatie heeft RTV De Wâlden als uitgangspunt Glinstra State in Burgum en/of een plek in Buitenpost.

Sinds 2015 brengen www.8karspelennieuws.nl en www.tdielnieuws.nl aan de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel het nieuws in de Fryske Wâlden. Beide sites hebben een grote spin-off in de regio, met veel bezoekers en feedback via social media. Ook is er ervaring opgedaan op het gebied van radio, door middel van diverse evenementenzenders. Vanaf 2020 gaan beide sites verder als “RTV De Wâlden”, die dé streekomroep van de regio wil worden. Dit is mogelijk nu er vanaf juli 2020 een nieuwe licentie-periode openligt voor beide gemeenten.

Al vanaf het begin, maar vooral de laatste twee jaar zijn er meer en meer vragen van inwoners en verenigingen of het nieuwsaanbod verruimt kan worden. Daarbij leeft er bovendien een sterke behoefte aan een meer uitgebreide verslaggeving van sport en culturele (evenementen) dan nu plaats vindt. RTV De Wâlden wil dit graag realiseren en acht de tijd hier nu rijp voor. Daarom heeft zij een licentieaanvraag bij het Commissariaat voor de Media ingediend en een vertegenwoordiging uit het gebied verzameld die bij het eventuele toekennen van een licentie advies geeft over de invulling van de programmering.

RTV De Wâlden zal met de status van een lokale omroep in staat zijn om een leidende rol op het gebied van verslaggeving van nieuws, verdieping, sport en cultuur te kunnen nemen. Daarmee kan de al bestaande infrastructuur en verslaggeving worden uitgebreid en kan bovendien ingespeeld worden op een latente behoefte onder de inwoners en verenigingen van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

RTV De Wâlden heeft de afgelopen jaren middels de huidige websites aangetoond dat zij in staat is om online nieuws op lokaal niveau aan te bieden. Dit kan nog verder worden aangevuld, bijvoorbeeld met korte filmpjes en met een verdieppingsslag. Mocht RTV De Wâlden de status krijgen van een streekomroep dan zal zij het huidige aanbod uitbreiden met radio, omdat zij gelooft in een verbinding van online en offline media aanbod. ‘Daarnaast wil RTV De Wâlden nadrukkelijk een intensieve samenwerking met één of meer streekomroepen rondom Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel aangaan en programma’s, knowhow en faciliteiten delen door over de grenzen heen te stappen’, zegt voorzitter Stefan Veldman.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?