RTV NOF doet mee aan landelijke pilot professionalisering · Foto('s): Peter Tromp
  Peter Tromp

RTV NOF doet mee aan landelijke pilot professionalisering

vrijdag 20 december 2019

Streekomroep RTV NOF (Noardeast-Fryslân en Dantumadiel) mag meedoen aan een proef om te onderzoeken hoe lokale omroepen zouden kunnen professionaliseren. Dat heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek donderdag bekendgemaakt. ‘Dit is geweldig nieuws en waardering. Hiermee hoopt de sector aan te kunnen tonen dat voor een kwalitatief goede lokale omroep meer middelen nodig zijn om een compleet aanbod te leveren’, zegt voorzitter Marco Keizer.

Belangrijke voorwaarde is dat de licentie-gemeenten zorgen voor een zogenoemde basisbekostiging, beide colleges spraken die steun in het verleden uit. RTV NOF is financieel gezond en kan het extra geld inzetten voor journalistieke projecten en voor het aantrekken van begeleiding van de ruim honderd vrijwilligers die nu al actief zijn. De proef duurt een jaar en begint in maart. Het is het resultaat van een motie die D66-Kamerlid Joost Sneller vorig jaar indiende. Hij vroeg daarin ’te onderzoeken hoeveel het verzorgen van een lokaal toereikend media- aanbod kost en op welke wijze dit het beste georganiseerd en gefinancierd kan worden.’

Het geld wordt nu beschikbaar gesteld door minister Arie Slob. 53 omroepen hadden een aanvraag ingediend. In totaal doen twintig lokale omroepen in het land mee aan de proef. Samen verdelen zij 2,85 miljoen euro. Naast RTV NOF is LEO Middelsé (Leeuwarden) de enige Friese omroep die ook subsidie krijgt voor de pilot.

RTV NOF doet mee aan landelijke pilot professionalisering · Foto('s): Peter Tromp
  Peter Tromp

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?