Ruim vier ton voor actie ‘Geef gas met Energie!’ · Foto('s): 

Ruim vier ton voor actie ‘Geef gas met Energie!’

vrijdag 20 december 2019

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan huiseigenaren helpen om energie te besparen en zo bijdragen aan de CO2-reductie. De gemeenten krijgen € 425.000 van het rijk voor de actie ‘Geef gas met Energie!’. De actie is door het Energieloket van beide gemeenten opgesteld om zoveel mogelijk particuliere woningeigenaren te prikkelen om energiebesparende maatregelen te nemen. De duurzaamheidswethouders Margreet Jonker en Andries Bouwman zijn ingenomen met de rijksgelden: ‘We hebben de ambitie om uiterlijk in 2040 geen gas meer te gebruiken. De actie ‘Geef gas met Energie’ is een belangrijke stap hier naartoe.’

Gratis energiescans en meer

De rijksuitering wordt door het Energieloket gebruikt voor onder andere gratis energiescans, energiemarkten in alle dorpen, een informatiekrant en voor kleine ingrepen aan traditionele radiatoren om de bestaande CV-installatie geschikt te maken voor een (hybride)warmtepomp. Alle particuliere woningeigenaren in beide gemeenten krijgen binnenkort een brief van de gemeente waarin de actie wordt toegelicht met een uitnodiging mee te doen aan de actie Geef gas met Energie!

87 miljoen euro voor energiebesparing

Gemeenten konden tot en met 14 november een aanvraag indienen voor de specifieke uitkering Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) om huiseigenaren te helpen energie te besparen. Per gemeente bedraagt de uitkering maximaal € 90 per woning. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) stelt in totaal € 87 miljoen beschikbaar voor de RRE. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel krijgen samen € 425.000.

Ruim vier ton voor actie ‘Geef gas met Energie!’ · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?