Schoolzone geopend en aandacht voor verkeerseducatie op basisschool De Oanrin in Twijzel · Foto('s): Gemeente Achtkarspelen
  Gemeente Achtkarspelen

Schoolzone geopend en aandacht voor verkeerseducatie op basisschool De Oanrin in Twijzel

woensdag 04 maart 2020

Woensdagochtend 4 maart is extra aandacht besteed aan verkeer op basisschool De Oanrin in Twijzel. De schoolzone werd geopend en alle klassen kregen, op hun eigen niveau, verkeerseducatie aangeboden door gastdocenten van onder andere Veilig Verkeer Nederland.

Schoolzone
De Oanrin in Twijzel is de tweede basisschool in Achtkarspelen die een schoolzone heeft. Deze is gerealiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en heeft als doel andere weggebruikers te attenderen op een school in de buurt. De schoolzone is duidelijk aangegeven bij de drempels rondom de school en er is een zuil geplaatst. Wethouder Max de Haan onthulde een verkeersbord van de tút en derút plek, ontworpen door Marieke Zandberg uit groep 8. ‘De komende jaren willen we bij alle basisscholen in de gemeente een schoolzone realiseren’, benadrukt de wethouder.

Educatieve maatregelen
De Oanrin organiseerde de verkeersochtend in samenwerking met de gemeente en de provincie om kinderen en ouders bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Kleuters uit groep 1 en 2 oefenden een aantal basisvaardigheden aan de hand van een ‘oefenstraat’ om veilig een weg over te steken. Groep 3 en 4 kregen extra lessen fietsvaardigheid op het schoolplein. Tijdens een remwegdemonstratie kregen kinderen uit groep 5 en 6 meer inzicht om de afstand van de remweg van een voertuig in te schatten. Ook kregen ze op speelse wijze voorlichting over landbouwverkeer en met name de dode hoek bij deze grote voertuigen. Voordat leerlingen naar het voortgezet onderwijs gaan, wil de school ze wijzen op de gevaren van afleiding in het verkeer. In een interactieve verkeersles kwam het eigen verkeersgedrag van kinderen uit groep 7 en 8 aan de orde.

Schoolzone geopend en aandacht voor verkeerseducatie op basisschool De Oanrin in Twijzel · Foto('s): Gemeente Achtkarspelen
  Gemeente Achtkarspelen

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?