VIDEO: Toekomst van de boer centraal in de film Grutsk · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Toekomst van de boer centraal in de film Grutsk

maandag 09 december 2019

Het boerenleven is een van constante veranderingen: de maatschappij verandert, de regels veranderende, technieken veranderen en het beeld dat mensen hebben van boeren verandert. Deze veranderingen staan centraal in de film “Grutsk” van Rob Busquet die onlangs tijdens het Noordelijke Filmfestival in première ging. Op maandagavond 16 december a.s. om 20.00 uur zal in de Trije Doarpen, Foarwei 16 in Kollumerzwaag de film Grutsk worden vertoond op initiatief van MulderAgro. Geïnteresseerden zijn van harte welkom (gratis entree).

Het doel van de film is om aan boeren en burgers te laten zien welke manieren van boeren er zijn voor de traditionele melkveehouderij. Aan het woord komt o.a. Geert Broersma, bestuurslid van de vereniging NoardlikeFryske Wâlden, hij laat zien hoe hij op een andere manier met mest omgaat. Boeren in balans oftewel het dienstbaar zijn aan de omgeving en de waarde van het landschap staan in zijn bedrijfsvoering centraal.

De vraag die de film wil beantwoorden:
Wat is de best haalbare harmonie tussen de melkveehouderij, het Friese landschap de natuur en maatschappelijke acceptatie? Na afloop van de film zal deze vraag ook behandeld worden en is er ruimte voor discussie. De film is voor iedereen die geïnteresseerd is in de huidige landbouw en de kansen die het kan bieden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?