TTS dammers geven winst onnodig uit handen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

TTS dammers geven winst onnodig uit handen

maandag 03 februari 2020

Afgelopen zaterdag vond in de damarena van cafe de Haven ronde 9 van de landelijke damcompetitie plaats. Het combinatieteam van Delfzijl het zgn Groninger Tiental was aan de Haven neergestreken. Meestal eindigde de pot in het verleden in een kleine nederlaag voor de Friezen.

Vandaag zou het mogelijk moeten zijn om een goed resultaat te behalen. Aan het eind van de middag moest echter geconstateerd worden dat er een aantal punten erg gemakkelijk waren weggegeven. In minimaal 4 gevallen was dat het geval. Eén en ander betekent dat er teveel aan eigen kunnen wordt gedacht en dat het teamresultaat ondergeschikt lijkt te worden. Omdat dit in meerdere wedstrijden al het geval is geweest zou een training hierin wel op zijn plaats kunnen zijn. Wellicht iets voor het komend seizoen. Om aan te geven waar het gebeurde hier de details.

OP bord 1 verzuimd Gerrit Terpstra na de behaalde brik voorsprong het eenvoudig af te maken en zijn tegenstander remise toe te staan. Luitzen van der Heide op bord 8 vergiste zich in de kleur van de brikjes en verspeelde daarmee de remise.

Op bord 10 neemt Jan Kunnen genoegen met remise terwijl toernooibase een duidelijke vermelding maakt van de te behalen winst. Ten overvloede verzuimt Ype Kroodsma de tussenstand in zich op te nemen en door de te behalen winst na te laten wordt het het geen 10 tegen 10 maar een 9 tegen 11 nederlaag. Misschien dat de genoemde voorbeelden eens in een nabespreking kunnen worden meegenomen. Dat zou en heel andere positie op de ranglijst kunnen veroorzaken.

Uitslag:
TTS _ Prov Gron tiental.

Gerrit Terpstra – Feiko Stoppels 1-1
Steven Veenstra – Sietse Rozema 1-1
Anton vd Ploeg – Geert Greven 1-1
Karel de Bruin – Martin Stappershoef 1-1
Sietse Jonker – Jacques Gaillard 1-1
Tjidsger Venstra – Johan Zijlstra 1-1
Luitzen vd Heide – Rob van Heukelem 0-2
Ype Kroodsma – Koos Prak 1-1
Joop de Graaf – Jack Westerdijk 1-1
Jan Kunnen – Jacob Reinders 1-1

Einduitslag 9-11

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?