Tussenstand Verhalenavond veelbelovend · Foto('s): Wietze Landman
  Wietze Landman

Tussenstand Verhalenavond veelbelovend

woensdag 23 oktober 2019

Op vrijdagavond 15 november vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar Verhalenavond plaats in Friesland. Dit betekent nieuw leven in een oude Friese traditie. Iedereen met een verhaal, particulier of organisatie, kan dat vertellen op een zelf te kiezen locatie. Aan die oproep wordt veel gehoor gegeven, zo blijkt uit een tussenstand.

Ruim drie weken voor het evenement staat de teller op zo’n 130 locaties. Het aantal verhalen dat te beluisteren is tussen 19.00 en 22.00 uur ligt nog een stuk hoger. “Op diverse locaties zijn meerdere verhalen te horen”, legt David Lelieveld van de organisatie uit.

Huiskamer spant de kroon
Zowel de aangemelde vertellers als de vertellocaties zijn heel verschillend. “Van het provinciehuis tot de Brink in Oudemirdum, overal zijn verhalen. De kroon spant de huiskamer; zo’n veertig procent van de huidige aanmeldingen is particulier. Musea doen ook weer in grote getale mee. En het aantal kerken en cafés groeit gestaag. We merken ook dat scholen – basisscholen houden ’s middags Ferhalefjoer – en bedrijven enthousiast raken. Nu nog even aanmelden”, knipoogt Lelieveld.

Tot een uur voor aanvang
Aanmelden als verteller kan tot een uur voor aanvang op verhalenavond.nl. “Maar slimmer is om dat zo snel mogelijk te doen”, zegt Lelieveld. “Dan zullen meer mensen je verhaal opmerken op de website, de plek waar alle verhalen en locaties in kaart worden gebracht voor het publiek. Bovendien is er voor iedere verteller een raamposter, ook die wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten zien.”

Op www.verhalenavond.nl zijn alle verhalen te zien die momenteel zijn aangemeld. Nog elke dag komen daar verhalen bij.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?